Microsoftin saama lisenssi voisi mahdollistaa uuden sukupolven Matebook-kannettavien saapumisen länsimarkkinoille.

Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasodan näkyvimpiä uhreja on ollut Huawei, joka sai hiljattain jälleen uuden 90 päivän jatkoajan rajatun yhteistyön jatkamiseksi yhdysvaltalaisyritysten kanssa. Nyt Huawei on saanut ohjelmistopuolella ainakin yhden merkittävän helpotuksen, kun Microsoftille on myönnetty lisenssi myydä yhtiölle ohjelmistoja.

Reutersin raportin mukaan Microsoft on kertonut saaneensa 20. marraskuuta Yhdysvaltain kauppavirastolta hakemansa lisenssin massamarkkinoille suunnattujen ohjelmistojen myyntiin Huaweille. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto kertoi aiemmin tällä viikolla tulevansa antamaan joillekin yrityksille luvan jatkaa kaupantekoa. Keskiviikkona hallinnon edustaja kertoi vastaanottaneensa noin 300 lisenssihakemusta, joista olisi käsitelty jo noin puolet. Automaattisesta hyväksynnästä ei ole kuitenkaan kyse, sillä käsitellyistä hakemuksista kerrotaan menneen läpi vain noin puolet.

Microsoftin saaman lisenssin yksityiskohdat eivät ole tällä hetkellä tiedossa, mutta lienee selvää, että ainakin Windows-käyttöjärjestelmä kuuluu sallittuihin ohjelmistoihin. Tämän myötä yhtiö pystyisi esimerkiksi tuomaan uusimmat Matebook-kannettavansa laajemmin markkinoille. Tällä hetkellä uusimman sukupolven Matebookit ovat saatavilla vian Kiinassa ja ne on varustettu Debianiin pohjautuvalla Deepin-Linux-käyttöjärjestelmällä.

Microsoftin saama lisenssi antaa toivoa, että myös esimerkiksi Google voisi saada lisenssin jatkaakseen Android-palveluidensa lisensointia Huaweille. Ilman lisenssiä Huawei on käytännössä suljettu pois tuomasta uusia malleja länsimaisille markkinoille.

Lähde: Reuters

This site uses XenWord.
;