Luotettavana kunnostautuneen vuotajan renderöinnit antavat ensimmäisen maistiaisen Samsungin tulevasta lippulaivapuhelimesta.

OnLeaks-tiliä Twitterissä ylläpitävä Steve Hemmerstoffer on julkaissut yhdessä 91Mobiles-sivuston kanssa sarjan renderöintejä tulevasta Galaxy S11 -älypuhelimesta. Huhujen mukaan Galaxy S11 -mallisto tulee koostumaan kolmesta eri puhelinversiosta. Ulkomittojen (161,9 x 73,7 x 7,8 mm) perusteella OnLeaksin vuodossa kyse on kooltaan nykyistä Galaxy S10+ -mallia vastaavasta versiosta.

Kuvien perusteella ulkonäkö on pysynyt melko samankaltaisena edeltäjämallin kanssa, mutta myös muutoksia on tapahtunut. Näytön reunukset ovat pienentyneet entisestään ja etukamera on sijoitettu reikään keskelle näytön yläosaa. Näytön reunojen kaarevuuden kerrotaan sen sijaan olevan aiempaa maltillisempaa, mutta takakuori vaikuttaisi kaartuvan entistä pidemmälle laitteen kylkiin. Painikkeet on sijoitettu oikeanpuoleiseen kylkeen – vasemmalle ei ole enää lainkaan näppäimiä. 3,5 mm:n ääniliitännästä on luovuttu ja alapäädyssä on ainoastaan USB Type-C -liitäntä sekä kaiutin.

Ehkäpä näkyvin ulkoinen muutos on takakuoren ylänurkkaan sijoitettu kamerakehys, joka on kasvanut entistä suuremmaksi ja sisältää nyt peräti viisi kameraa. Pääkamerana Samsungin huhutaan käyttävän uusimman sukupolven versiota 108 megapikselin Isocell HMX -sensoristaan. Yhdeksi kameraksi on huhuttu vahvasti viisinkertaisen zoomin tarjoavaa periskooppikameraa. Kolmannen kameran voi hyvällä todennäköisyydellä olettaa olevan ultralaajakulmakamera ja neljännen 3D ToF -syvyystietosensori, mutta viidennen kameran toteutuksesta ei ole vielä varmuutta. Kameratoteutuksen huhutaan kykenevän myös 8K-videon tallennukseen.

Myös laitteen teknisistä ominaisuuksista on liikkunut viime aikoina paljon huhuja. Järjestelmäpiiriksi tulee hyvin suurella todennäköisyydellä hiljattain julkaistu Exynos 990 ja joillain markkinoilla vaihtoehtona on todennäköisesti Snapdragon 865. Pienimmän Galaxy S11 -mallin näytön huhutaan olevan 6,3-6,4-tuumainen, näissä kuvissa esiintyvän keskimmäisen mallin 6,7-tuumainen ja suurimman ”Pro”-mallin 6,9-tuumainen. QHD+-tarkkuuden AMOLED-näyttöjen kuvasuhde kasvaa kuvan perusteella 20:9:ään ja virkistystaajuuden huhutaan nousevan 120 hertsiin. Android 10 -käyttöjärjestelmän pariksi on tulossa One UI -käyttöliittymän tuorein 2.0-versio.

Samsungin huhutaan julkaisevan Galaxy S11 -mallistonsa helmikuun puolivälissä järjestettävässä tilaisuudessa. Kaikista kolmesta mallista huhutaan tulevan sekä 4G- että 5G-versiot.

Lähde: 91Mobiles, OnLeaks

This site uses XenWord.
;