Modaajan itsensä CJ64:ksi nimeämä lopputulos ottaa nimensä mukaisesti modernin otteen perinteiseen Commodore 64:n rakenteeseen.

Kesällä julkaistut Framework-kannettavat nousivat huomioon massasta varsin erottuvan ideologiansa pohjalta, sillä kyseiset laitteet olivat monin osin käyttäjän itsensä huollettavissa ja konfiguroitavissa. Nyt vaihdettavissa ollut tietokoneen emolevy on päässyt myös käyttöön kannettavien ulkopuolella, kun YouTube-kanava Elevated Systemsin CJ rakensi Frameworkin emolevyn avulla tietokoneen suoraan mekaaniseen näppäimistöön.

Käytössä ollut emolevy sisältää Intelin Core i7-1165G7 -prosessorin ja näppäimistörunkona toimii CJ:n itsensä 3D-tulostama runko. Runko on toteutettu kahdesta palasta, jotka vain napsahtavat kiinni toisiinsa, jotta se kestäisi emolevyn osien mukanaan tuoman lämmön ja voisi mukautua lämmön seurauksena halkeamatta.

Alun perin CJ:n tarkoituksena oli vain luoda pienikokoinen runko tietokonekäyttöä varten ja tulostetussa kotelossa olikin VESA-standardin mukaiset liitokset, jotta sen voisi kiinnittää suoraan näytön taakse. Työ kuitenkin jatkui vielä ja rungon päälle rakentuikin Gateronin sinisiä kytkimiä käyttävä 60-prosenttinen mekaaninen näppäimistö, jolle niin ikään 3D-tulostettiin oma runkonsa. Aivan täysin integroitu näppäimistötietokone ei kuitenkaan ole, vaan näppäimistöosiosta on vedettävä USB-kaapeli alapuolella lepäävään Frameworkin emolevyn USB-paikkaan.

Kyseessä on vain modattu kokoonpano harrastuksen vuoksi, joten lopputuloksen ulkonäkö ja viimeistely eivät ymmärrettävästi ole kaupallisen tuotteen tasolla, vaan rungon saumat ovat erittäin selvästi näkyvillä. CJ toteaakin, että selvät kahdesta osasta muodostuvan rungon saumat olisi kannattavaa peittää, mikäli kokoonpanoa haluaisi käyttää päivittäisessä käytössä. Lisäksi muun muassa osan tietokoneen liitännöistä voisi modaajan mukaan siirtää sivuilta taakse ja rungon voisi tehdä alumiinista, jolloin ulkonäkökin olisi viimeistellympi.

Lähde: Elevated Systems @ YouTube

This site uses XenWord.
;