Projektin käytännöllisyys vaatii vielä hienosäätöä etenkin tärinän tuottavan moottorin tehojen suhteen.

Pelipöydät ovat jo arkipäivää ja jopa Ikea on ehtinyt lähtemään leikkiin mukaan yhteistyössä Asuksen kanssa. Valmistajien näkemykset vaihtelevat yksinkertaisista, kenties johdonhallintaa helpottavilla yksityiskohdilla varustetuista perusmalleista kokonaisia tietokoneita sisäänsä kätkeviin erikoismalleihin asti.

Usein mielenkiintoisimmat ideat tulevat kuitenkin tunnettujen valmistajien sijasta amatöörien kotipajoista. eTeknix on löytänyt YouTubesta Teenenggr-nimimerkin videon, jossa tee-se-itse-mies on viritellyt tärinäefektit ohjaimen sijasta itse pelipöytään, jolloin näppäimistön ja hiiren käyttäjätkin saavat osansa immersiota parantavista efekteistä aseen laulaessa tai moottorin päristessä.

Videon perusteella Teenenggr purki Sonyn PlayStation 3 -ohjaimen osiin ja johdotti kookkaan oikosulkumoottorin sen tärinämoottoreiden paikalle Arduino Unon avulla. Luonnollisesti kookkaampi moottori saa aikaan myös suurempia voimia, joten lopullinen toteutus vaati käyttäjältä muutamia prototyyppivaiheita, jotka käydään videolla läpi lyhyesti. Lopullisessa versiossa moottori istuu puulevyyn pultattuna pöydällä näytön ja näppäimistön pysyessä enemmän tai vähemmän paikoillaan ilmastointiteipin voimin.

Kerro kommenteissa, miten itse toteuttaisit tärinäefektit näppäimistöä ja hiirtä ohjainten sijaan suosivien iloksi, vai onko koko idea tuhoon tuomittu toteutustavasta riippumatta? Teenenggr:n projektin kotitoteutukseen löytyy ohjeet modaajan omilta verkkosivuilta.

Lähde: eTeknix

This site uses XenWord.
;