Intelin 11. sukupolven Rocket Lake -koodinimelliset prosessorit saapuvat myyntiin tämän kuun lopulla. Euroopassa muutamat verkkokaupat ovat kuitenkin ehtineet jo myymään ensimmäisille asiakkaille uuden sukupolven Core i7-11700K -prosessoreita.
ComputerBasen että HardwareLuxxin keskustelufoorumeilla useampi käyttäjä on saanut ostettua Intelin uuden Core i7-11700K -prosessorin ennakkoon. Ainakin MindFactoryn ennakkoon myymät prosessorit ovat luonnollisesti päätyneet testattavaksi käyttäjien käsissä heti tuoreeltaan.
ComputerBase on kerännyt sen foorumikäyttäjiltä pitkän listan Cinebench R23 -tuloksia, joihin on saatu nyt myös ensimmäinen Core i7-11700K -tulos. DriveByFM-nimimerkin yksilö sai kaikilla ytimillään tuloksekseen 14 884 pistettä, mikä on aavistuksen yli Ryzen 7 5800X:n 14 812 pisteen referenssituloksen. Sivuston käyttäjien Ryzen 7 5800X tulokset heittelevät vakiona 14 404 pisteestä 15 874 pisteeseen. Yhdellä ytimellä i7-11700K:n tulos oli 1552 pistettä, mikä jää aavistuksen 5800X:n 1596 pisteen referenssituloksesta. Käyttäjien 5800X tulokset vaihtelivat yhdellä ytimellä vakiona 1483 pisteestä 1661 pisteeseen.
HardwareLuxxin puolella sivusto on puolestaan poiminut käyttäjien lähettämistä testituloksista vanhemman Cinebench R20:n lukemat. Core i7-11700K:n pistemääräksi napsuu yhdellä ytimellä 600 ja kaikilla ytimillä 5749 pistettä. Verrokiksi Ryzen 7 5800X:n tulokset ovat yhdellä ytimellä 622 ja kaikilla 6022 pistettä.
Lähteet: ComputerBase, HardwareLuxx
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
https://www.hardwareluxx.de/community/attachments/f63acf4d-41ec-4265-a5f6-a02724eca669-jpeg.597799/
Näyttää aika hyvältä.
Mitäs eroa tuolla 11700K:lla ja 11900K:lla olikaan? Pelkkä kellotaajuus?
Posketon hinta ainakin. Jos tämä on parasta mitä inteliltä saa, niin saavat laskea hintoja etukäteen vuodetuista aika reippaasti.
Kovemmat kellot, tässä on nyt ne huhutut speksit. (Igors labin mukaan, joka on yleensä aika tarkka.)
katso liitettä 556433
Tuskinpa hinta alaspäin menee. Niin kauan kun tuote ei pääse edes kolahtaa kaupan hyllylle, se pyynti tulee olemaan suurempi.
Eikö tuo on arvio ei itse kellotaajuus mitä on käytössä eli on tuo Asus AI automaattinen ylikellotus mitä voi pistää päälle ellei halua manuaalisesti säätää.
Jos hinta on suunnilleen saman kuin 5800X:llä niin ei se nyt kauhean posketon ole, vai onko AMD:nkin posketon?
5800X hintaa ei nyt varsinaisesti voi pitää "poskettomana", mutta hieman ylihintainen tuote se on silti monien mielestä.
Nuo T mallit näyttävät ihan kiinnostavilta. Tosin kun 4c8T riittää niin onkohan niitä sitten saatavana esim 20W:n versioina..?
Varmaankin 2C4T prossutkin välttäisi esim pariin työkoneeseen.. Saakohan tässä sulkupolvessa vielä niitä?
Olen kutakuinkin samaa mieltä tuosta mutta…Jos on noin sama hinta kun AMD:n vastaavassa niin miten se emo ja muistit sitten? Saako ilmaiseksi? Ei. Eli AMD:llä M4 kantaan voi lykätä miltei koko prossukaaren pois sulkien 5000 sarja osittain. Mutta hyvä juttu kuitenkin että Intel pääsee iholle mikä on kaikkien etu. Toivotaan että noita tulee ihan myyntiin asti kun AMD:n 5000 sarjan saatavuus on miltei ylivoimainen urakka kaikkien muiden osalta paitsi 5800X:n osalta. Kilpailua sitä kaikki tahtoo…
Sanoisin että 50€ liikaa on tuossa 5000 sarjassa kautta linjan. Eniten korotusta tuli suhteessa tuohon 5600X jonka onnekkaasti sain F5 lottoa napsutellessa
No ei nyt sentään. Aika oletettuja tuloksiahan nuo on ja aika lailla linjassa mitä tuosta voidaan saada mehuja puristettua irti. Ei tuhnu mutta ei nyt mikään "jytky":kään. Hyvä prossu yleiskäyttöön varmaan.
Kaikki alle i5 tuotekategorian käyttää vanhaa skylake arkkitehtuurin sirua.
Käsittääkseni sitä maksimi wattimäärää voi kyllä rajoittaa. Ja pakkokin voida, että saadaan pikku rivalla johonkin NUCciin tuollainen.
Kyllähän se ainakin lämpötilan perusteella rajoittaa jos ei muuten. Suurimmassa osassa emoista noi pl1 ja pl2 tasot voi säätää käsin mihin haluaa, joten jos moiseen on mahdollisuus niin ei noilla T-prossuilla oikein tee mitään.
XTU/Throttlestop osaa tehdä sitä myös, jos biossäädöt puuttuu. Eiköhän linuxille saa myös vastaavat viilaukset tehtyä. Toisaalta tuo on nyt lähinnä foorumihupia, valmiissa nuc myllyssä on säädöt jo valmiina.
Vähän riippuu, onko noihin valittu esim vähemmän virtaa vuotavia yksilöitä.
Joskus aikoinaanhan oli puhetta siitä, että vuotovirta riippuu KESKIMÄÄRIN mm. siitä, mistä kohti kidettä prossu on leikattu. Sitä en tiedä, mitenhyvin kyseinen asia piti paikkansa, mutta ainakin ennen vuotovirrat vaihteli ja noita valkattiin senkin mukaan.
Itsellä on käytössä yleensä 1 pelikone, joka on suorituskykyisempi ja joku 2 "toimistokonetta" ja 2 läppäriä. Läppärit ja toimistokoneet yritän hommata prossuihin integroiduilla näyttiksillä ja vähemmän kuumenevilla prossuilla yleensäkin. Millään "threadimonstereilla" en niissä tee mitään…
Varmaankin pitää katse suunnata sitten, mitä I5(T) malleja tulee noista markkinoille.. MIELESTÄNI kun asia on niin, että massamuisti ei pysty olemaan liian nopea, joten arvostan suuresti PROSSUSSA olevaa PCIe4 väylää M2 levylle.Intel on viimeinkin siirtynyt halppisalustassaan minimitasolle, joka olisi pitänyt olla jo vuosikausia sitten (ainankin jo 3 sukupolvea).
Viehän ne, mutta ei se ole ongelma, kuin kannettavissa pro käytössä (rendaus, laskenta jne). Pelatessa se kulutusero ei ole iso ja näytönohjain muodostaan kuitenkin leijonanosan kulutuksesta.
AMD oli itsellä katsonnan alla, mutta tuo USB ongelma on heidän ensin ratkaistava perusteellisesti.
Tuon USB ongelman saa korjattua 10€ pcie väylään laitettavalla usb kortilla jos sitä esiintyy. Suurimmalla osalla sitä ei esiinny.
Missään ei ole taattu, että näillä uusilla Inteleillä ei ole omia lastentautejaan. Uudessa raudassa ottaa aina riskin lastentaudeista. AMD Zen 3 lastentaudit taas ovat tiedossa ja kikat millä ratkaista ongelma myös.
Mistä näitä ilmaisia AM4 emoja ja muisteja saa? Minä voisin ottaa, kaupassa näyttävät pyytävän rahaa niistä. Tietysti jos tarkoitat että AM4 emo on jo takataskussa niin yhtä hyvin siellä voi olla LGA1200 lautakin.
Jos AM5 ei tuo muuta hyvää niin pääsisipä tästä oudosta hintahyvityksestä edes eroon, samantasoisen prosessorin pitäisi maksaa emon verran vähemmän ollakseen kilpailukykyinen? Ei mitään järkeä argumentissa muulloin kuin omista henkilökohtaisista päivityssuunnitelmistaan puhuessa.
Kun alottaa koneen rakentamisen siitä, jotta hankkii emon, joka tapauksessa, niin ei ole yhtään mitään järkeä hommata laitetta, joka SAATTAA sisältää senverran pahan ongelman, että se ei ole täysin ohjelmallisesti korjattavissa (En jaksa taistella tietotekniikan kanssa, jos siitä ei makseta eli omat romut kerralla toimivia, jos uutta ostaa).. Tuo USB ongelma on nyt tiedossa ja se ei ole tiedossa, saadaanko millä toimenpiteellä korjattua..
Tietysti näissäkin aion nyt katsoa jokusen kuukauden, ovatko oikeasti toimivia? Ihan se Intelkin kykenee välillä ryssimään homman….
Jos tulee usb ongelmia, eikä kiinnosta selvittely, niin eikö olisi helpompaa ostaa se usb 3 lisäkortti, kuin alkaa purkaa ja palauttelemaan?
On se ilmainen jos sun ei tarvitse vaihtaa joka prossujulkaisun yhteydessä emoa. Sähän olet sen jo kerran masanut Ei nyt aleta saivarteleen…
Miksi pitäisi mitään purkaa ja palautella? Mielestäni on fiksumpaa ostaa laite, jossa ei ole alunperinkään ko ongelmaa. Ja Itse aina aika-ajoin vaihtelen koneisiin kaikki osat. Haluan siihenkin koneeseen mm. M2 SSD:n ja USB 3.1:t Nykyemossa ei ole paikkaa. Lisäksi se nyt on 7 vuotta vanha.. Tosin se joutaa vielä odottelemaan muutaman kuukauden..
Omasta mielestäni järkevintä on ostaa teknisiä laitteita, joiden ongelmat ja korjaukset niihin ovat tiedossa, silloin pääsee suurimmalla todennäköisyydellä helpoimmalla. Kuin ostaa kaikkein uusimpia tuotteita sillä perusteella, että voi olla mahdollisuus, että niissä ei ole mitään lastentauteja.
Jos siis tavoitteena on minimoida harmien määrät ja todennäköisyydet saada teknisiä ongelmia.
Kuten totesin, LGA1200 omistajat senkun läppää intelin uutuudet paikalleen ja pistää ajoon. Ei niistäkään erikseen tarvitse maksaa toista kertaa.
Lähinnä ongelma on että jos tuotteita vertaillaan jonkun ulkoisen tekijän kautta niin silloin ei oikeasti vertailla tuotteita. Jos tuote on prosessori, speksit on osapuilleen samat mutta toisen pitää maksaa vähemmän koska jollakulla on sattuu olemaan soveltuva emolevy niin eihän vertailussa ole mitään järkeä jos ei nimenomaan puhuta jostain tietystä päivityskenaariosta eikä yleisesti.
Pointti siis että jos päivitys tulee kalliiksi niin se on eri asia kuin että prosessori olisi kallis ominaisuuksinsa nähden.
Lienee sen takia että 3200MHz on kovin JEDECin määrittelemä nopeus DDR4:lle.
Itse asiassa tuo on uudistus: vielä Comet Lake oli DDR4-2933.
Edelleen? Tämähän tulee olemaan ensimmäinen Intelin työpöytäprossujen sukupolvi tukee edes tuota DDR4-3200:sta, tällä hetkellä nopein virallisesti tuettu on DDR4-2933. Lisäksi DDR4-3200 on suurin JEDECin määrittelemä DDR4-nopeus.
Jos nyt on hommaamassa konetta ei AMD enää ole päivitettävyydessä parempi vaihtoehto kuin Intel ainakaan tässä sukupolvessa, koska ZEN 3 on viimeinen AM4 kantaa tukeva prosessori. Uutta sukupolvea AMD CPU:ta eli ZEN 4 ei ole yhteensopiva enää tämän sukupolven emolevyjen kanssa.
Joten päivityskenaario argumetti ei päde tällähetkellä konettaan hommaaviin vaikka hommasi AMD pohjaisen koneen.
Totta, mutta käytettyjä yhteensopivia emoja on penninvenyttäjille paljon paremmin saatavilla toiselle alustoista.
Mitenniin? Minä voin vielä hyvinkin päivittää nykyisen 5600X prosessorin saman sarjan uudempaan malliin tai mitä sieltä nyt jatkossa vielä saattaa tullakin…
Ja aika moni voi vielä päivitellä 16 ytimiseen, itse ainakin tulen päivittämään kunhan hinnat tippuu käytetyissä.
Peleissä 5600X -> 5800X tai 5900X saatava hyöty on varsin marginaalinen, että jos tällaista miettii niin olisi kannattanut hypätä noihin suoraan. (Edes 3600 -> 5600X ei välttämättä näy huikeita parannuksia.) Eri asia tietysti, jos aikoo ruveta vaikkapa renderöimään tulevaisuudessa.
Ja en tosiaan tiedä, onko Zen 3 nyt sitten virallisesti viimeinen AM4-sarja. Kovaa konjektuuria tästä kyllä näkee. Mulle kyllä kävis, jos tulisikin vielä yksi generaatio niin voisi päivittämisessä olla pointtia. Tyypillisesti CPU-päivityksissä kannattaa hypätä ainakin yksi generaatio yli. Intelin tapauksessa ehkä useampi, kun pitää emolevy vaihtaa.
@Kaotik
avx-512 kuormassa hörppää 290W sähköä, muuten vaikuttaisi olevan ennakkoarvauksia pienempi kulutukseltaan.
peleissä yltää vain 10700k:n tasolle keskimäärin ja on selvästi hitaampi kuin AMD:n 5800x.
Ohho, on kyllä pettymys. Tuhnu! Odotin paljon parempaa. Tosin viimeisemmät vuodot osoittivat jo tähän suuntaan, mutta ei niihin oikein vielä voinut uskoa.
On kyllä pakko sanoa, että ei kannata päivittää näihin jos on esim 9900K tai uudempi intel. 10900K jäänee siis viimeiseksi hyväksi prossuksi inteliltä vähään aikaan?
anandtech sanoi tehneesä testit prossulla, jota intel ei toimittanut, ja näin ollen eivät julkaisseet nda:n alaista tietoa. Olivat pyytäneet myös intelin kommenttia, mutta eivät halunneet kommentoida
@Sampsa ajatuksia tästä
Kyllä minä sen osasin lukea ja lisäksi kuvassa oli itse kivi sarjanumerolla vakuudeksi. Mutta selkeästi on rikottu sovittuja sääntöjä ja voivat sitten jatkossakin ostaa kivet samasta paikasta testejään varten.. mitäpä niitä enää lähettämään.
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1614988330"
data-lb-id="_xfUid-1-1614988330">
edit (peleissä)
En tunne näitä sopimusteknisiä asioita, mutta näin maalikkona mun ymärtääkseni NDA:n kirjainta ei oltu rikottu. Se on toki intelin asia kenelle lähettävät jatkossa prossuja testiin, mutta jos NDA:ta ei oltu rikottu, ei intel voi tehdä mitään muuta kuin olla jatkossa lähettämättä prossuja.
Itse en ole juurikaan yllättynyt tästä kun oli jo tiedossa, että Rocket Lakeen on laitettu muistiohjain jossa on jonkinlainen Infinity Fabriccia muistuttava viritys.
Vaikka synteettisissä testeissä saadaankin hyvät tulokset uuden arkkitehtuurin myötä niin peleissä ne eivät kuitenkaan realisoidu kenties korkeamman latenssin vuoksi.
Vielä tietenkin täytyy odotella varsinaisia loppukäyttäjien testejä, mihin muistit oikeasti kellottuvat ja millainen peliteho saavutetaan.
Tällä hetkellä kaupan hyllyltä saa 10900KF varsin huokeaan hintaan niin eipä tuota uutta ole kovin monen järkevä odotella.
Miten ihmeessä ihmiset vetää johtopäätöksen että muistijakaja tarkoittaisi jotain "Infinity Fabriccia muistuttava viritys"? Tai että Infinity Fabric olisi muistiohjaimessa?
Prosessorin päässä Infinity Fabric on AMD:n käyttämä yhdysväylä, ihan vastaavasti Inteliltä löytyy omat yhteysväylänsä, useampi erilainen.
Syy artikkelin mukaan on kasvanut ydin-ydin viive. Ehkä tuo tulos paranee bios päivitysten mukana. Ehkä 30.3 kun viralliset julkaisut tulee on tulokset paremmat virallisella BIOSsilla.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä