Kryptolouhinta tuskin herättää positiivisia tuntemuksia tietokoneharrastajien keskuudessa, kiitos niiden osuuden nykyiseen näytönohjainmarkkinatilanteeseen. Tämänkertainen louhintauutinen on kuitenkin toista maata ja koskee GPU-louhinnassa suositun Ethereumin sijasta vanhaa kunnon BitCoinia.

YouTubessa nimimerkkiä stacksmashing käyttävä käyttäjä on julkaissut videon, jossa hän esittelee hauskaa kryptolouhintamodia. Stacksmashing on valjastanut louhintatehtäviin monen io-techinkin lukijan kaapeista kenties löytyvän alkuperäisen Nintendo GameBoy-käsikonsolin.


AOC-jalusta
Vaikka GameBoy hoitaa louhinnan itsenäisesti, se ei selviä koko urakasta ihan omin avuin, sillä laitteesta ei löydy tukea nettiyhteydelle. Sen kiertämiseksi GameBoy kytkettiin linkkikaapelilla Raspberry Picoon, joka puolestaan kommunikoi BitCoin-noodia pyörittävän tietokoneen kanssa. Kun ohjelmistot ja yhteydet saatiin kuntoon, löi GameBoy pöytään peräti noin 0,8 hashin sekuntinopeuden, eli se on stacksmashingia lainaten lähes yhtä nopea kuin reiluun 100 terahashiin sekunnissa yltävät ASIC-louhimet.

Lähde: TweakTown