NVIDIA lupasi tuoda PCIe ReBAR -tuen lopulle GeForce RTX 30 -sarjasta maaliskuun loppuun mennessä ja Galaxin päivitys lupaa hyvää aikataulun pitämiselle.

AMD:n julkaistua viime syksynä PCI Express Resizable BAR -tuen Smart Access Memory -nimellä Intel ja NVIDIA lupasivat kumpikin omilla tahoillaan tuoda tuen omille alustoilleen ja näytönohjaimilleen. Intel on toimittanut jo oman osuutensa ja NVIDIAkin on saanut tuen päälle osassa GeForce RTX 30 -mobiilinäytönohjaimissa ja RTX 3060 -työpöytänäytönohjaimessa.

Samalla kun NVIDIA julkaisi PCIe ReBAR -tuen osalle tuotteistaan, se lupasi ainakin loppujen GeForce RTX 30 Founders Edition -mallien saavan päivitetyt BIOSit maaliskuun loppupuolella. NVIDIAn omista BIOS-päivityksistä ei ole vielä tietoa, mutta niiden voidaan olettaa lähellä julkaisua, sillä AIB-valmistaja Galax on nyt julkaissut ensimmäisen aallon ReBAR-päivityksiään.

VideoCardzin mukaan todellisuudessa kyse ei ole varsinaisista BIOS-päivityksistä, vaan työkaluista, jotka ilmeisesti muokkaavat suoraan BIOSia. Ne on julkaistu vain tietyille Kiinassa myytäville GeForce RTX 3060 Ti-, 3070-, 3080- ja 3090 -näytönohjaimille, mutta Reddit-käyttäjät ovat varmistaneet niiden toimivan myös ainakin joillain länsimarkkinoilta löytyvillä Galaxin näytönohjaimilla. Ensimmäisten testien mukaan GeForce RTX 3090:n suorituskyky parantui ChipHellin foorumeille julkaistuissa testeissä 4K-resoluutiolla keskimäärin 3,17 %.

Biosin päivittäminen väärälle näytönohjaimelle tarkoitetulla työkalulla voi aiheuttaa vahinkoa näytönohjaimelle. io-tech ei suosittele BIOSin päivitystä kuin nimenomaan kyseiselle näytönohjaimelle suunnitellulla versiolla. Kokeilunhaluiset löytävät latauslinkit päivitystiedostoihin lähdelinkin takaa. NVIDIA ja muut AIB-valmistajat tulevat oletettavasti julkaisemaan omat päivityksensä lähipäivinä.

Lähde: VideoCardz, ChipHell

This site uses XenWord.
;