Asus on varmistanut aiemmin astetta tuoreemman Z270-piirisarjan voivan tukea Coffee Lake -prosessoreita, mutta Intelin kieltävän tuen tuomisen emolevyille BIOS-päivityksillä.

Intelin päätös rajoittaa Coffee Lake -prosessorit uusille 300-sarjan piirisarjoilla ja samalla estää vanhempien prosessoreiden toiminta uusilla piirisarjoilla huolimatta samasta LGA1151-kannasta on herättänyt ihmisissä paljon närää. Intelin asettamia rajoja on pidetty yleisesti keinotekoisina ja Asuksen Andrew Wu onkin varmistanut, että ainakin Z270-emolevyt voisivat tukea Coffee Lake -prosessoreja jos Intel vain antaisi emolevyvalmistajille luvan sille.

Japanista kantautuvan raportin mukaan kiinalaiset modaajat ovat nyt onnistuneet modaamaan vielä Z270-piirisarjaa vanhemman MSI Z170A XPower Gaming -emolevyn tukemaan Coffee Lake -prosessoreita muokkaamalla sen BIOSia. Kuvien mukaan Core i3-8350K -prosessori tunnistuu ja toimii näennäisesti hyvin, mutta artikkelin mukaan emolevyn ensimmäinen PCI Express -paikka ja prosessoriin integroitu grafiikkaohjain eivät toimi lainkaan.

Lähde: NichePCGamer

This site uses XenWord.
;