Vuotaneen roadmapin mukaan Intel tekisi selvän pesäeron HEDT- ja kuluttajamallien välille käyttämällä niiden arkkitehtuureista eri nimiä. Cascade Lake-X:n julkaisun odotetaan tapahtuvan Q4/18.

Useasti luotettavaksi vuotolähteeksi osoittautunut MyDrivers-sivusto on julkaissut kuvan Intelin tuoreesta työpöytäprosessoreiden roadmapista. Roadmappia esiteltiin sivuston mukaan Kiinassa Galaxy Gec 2017 Gaming Carnival -tapahtumassa. Kuvan aitoutta on tietenkin mahdotonta vahvistaa vielä, mutta mikään siinä ei viittaa suoraan väärennökseen.

Itse roadmap on suurimmaksi osaksi tuttua kauraa jo julkaistujen prosessoreiden, loppujen Coffee Lake -mallien ja Gemini Laken osalta. Uutta tietoa on puolestaan HEDT-luokan X-prosessorisarjan seuraavan sukupolven edustaja Cascade Lake-X, joka julkaistaan vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä.

Roadmapin mukaan Intel ei tule julkaisemaan seuraavan sukupolven HEDT-alustalleen kuluttajaprosessoreita, kuten se teki nykyisen X299-alustan ja Kaby Lake-X -prosessoreiden kanssa, vaan Cascade Lake-X tulee kattamaan koko kategorian. Toistaiseksi tiedot Cascade Lake-X:stä rajoittuvat sen nimeen eikä esimerkiksi vielä ole varmuutta tullaanko prosessorit valmistamaan 14 vai 10 nanometrin valmistusprosessilla. Mikäli roadmap pitää paikkaansa, tulisi Intel tekemään selvän pesäeron HEDT- ja kuluttajamallien välille nimeämällä HEDT-arkkitehtuurin täysin eri nimellä kuin kuluttajapuolella käytettävät arkkitehtuurit.

Kuvasta uupuu myös täysin tuleva Z390-piirisarja, jolle huhutaan julkaistavan 8-ytimisiä prosessorimalleja. Z390 julkaistaan aiempien huhujen mukaan ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, todennäköisesti kolmannen neljänneksen aikana. Tämän hetkisissä huhuissa tuleviksi 8-ytimisiksi on prosessoreiksi on ehdotettu sekä uutta versiota Coffee Lakesta että 10nm+-prosessilla valmistettavaa Ice Lakea.

Lähde: MyDrivers

This site uses XenWord.
;