Suurin osa kokeiluista on keskittynyt ASRockin Z170M OC Formula -emolevyyn, mutta Z270-piirisarjalla modaus on onnistunut MSI:n emolevyllä käyttäen vastaavan Z370-emolevyn BIOSia.

Modaajat ovat saaneet jo useita Core i3 -sarjan Coffee Lake -prosessoreita toimimaan vanhemmilla Z170- ja Z270-piirisarjoilla, jotka eivät tue virallisesti Intelin tuoreinta kuluttaja-prosessoria. Nyt modaajat ovat edistyneet projektissaan ja saaneet myös tehokkaimman Coffee Laken, Core i7-8700K:n toimimaan Z170-piirisarjalla. Ensimmäisenä tempussa onnistui Luning Duan yhdessä Nick Shihin ja Lam Chi-Kuin kanssa.

6-ytimisen Core i7-8700K:n toimintaan saattaminen Z170-piirisarjalla on merkittävä askel tavoitteessa kiertää Intelin keinotekoisena pidettyä rajoitusta rajata Coffee Lake -prosessorit vain tuoreimmalle Z370-piirisarjalle huolimatta samasta prosessorikannasta, sillä siinä on käytössä kaksi ydintä enemmän kuin Z170- ja Z270-piirisarjoille tarkoitetuissa prosessoreissa. Aiemmin toimintaan saadut i3-prosessorit sisältävät Skylake- ja Kaby Lake -prosessoreiden tapaan maksimissaan neljä prosessoriydintä.

Myös io-techin TechBBS-keskustelufoorumeilla on paneuduttu aiheeseen ja nimimerkki Luumi on jakanut ahkerasti omia kokemuksiaan Core i7-8700K -prosessorin toimintaan virittelystä ASRockin Z170M OC Formula -emolevyllä. Myös käyttäjä Kaikkivarattu on ehtinyt jo testaamaan samaa yhdistelmää.

Core i7-8700K:n toimintakuntoon ASRockin emolevyllä vaatii kahden prosessorin kosketuspinnan yhdistämisen sekä modatun BIOSin. Lisäksi ainakin joillain emolevy-yksilöillä vaaditaan yhden emolevyn padin maadoittamisen hyppylangalla emolevyyn. Näet prosessorin yhdistettävät kosketuspinnat ja emolevyn maadoitettavan padin yllä olevista kuvista. HWBot-sivuston keskustelualueilta löytyy myös seikkaperäiset ohjeet modin toteutukseen.

Core i7-8700K:n ylikellottaminen Z170-alustalla vaatii pelkän prosessorin ja tarvittaessa emolevyn modaamisen sekä BIOS-päivityksen lisäksi omat kikkansa. BIOSin kautta ylikellottaminen ei onnistu, mutta esimerkiksi Intelin oma XTU-sovellus (Extreme Tuning Utility) mahdollistaa ylikellottamisen Windowsista käsin.

Luumin kokemusten mukaan ainakaan Z170M OC Formula -emolevyllä virransyöttö ei asetu esteeksi ja se pysyy ylikellotettaessakin viileänä. Myöskään ensimmäisten Coffee Lake + Z170/Z270 -modien ongelmia kuten puuttuvia PCI Express -linjoja ei ole havaittu Core i7-8700K + Z170M OC Formula -yhdistelmällä.

Korkatulla prosessorilla ja nestejäähdytyksellä Luumi on onnistunut ylikellottamaan oman Core i7-8700K:nsa Cinebench-vakaana 5,6 GHz:iin. Muistien hän mainitsee lisäksi ylikellottuvan ainakin hänen testeissään paremmin, kuin Kaby Lake -prosessorilla samalla emolevyllä. Voit tutustua TechBBS-käyttäjien kokemuksiin tarkemmin Coffee Lake -prosessoreiden ylikellotukselle pyhitetyssä ketjussa.

ASRockin Z170M OC Formula -emolevyn lisäksi Core i7-8700K on saatu toimimaan MSI:n Z270-A Pro -emolevyllä käyttäen vastaavalle Z370-emolevylle tarkoitettua BIOS-versiota.

This site uses XenWord.
;