Moto G4 Plus saa sittenkin Oreo-päivityksensä.

Motorola julkisti toissapäivänä Android Oreo -päivityksen saavien älypuhelimiensa listan ja herätti samalla närää jättämällä Moto G4 -mallit pois päivitysten piiristä. Kyseessä oli erityisen tyly temppu Moto G4 Plus -mallien omistajia kohtaan, sillä Motorola oli luvannut aiemmin markkinointimateriaaleissaan ja nettisivuillaan päivittävänsä puhelimen Android O -versioon. Yritys meni asiassa jopa niin pitkälle, että se poisti jälkikäteen Android O -maininnat sähköisistä materiaaleistaan.

Ilmeisesti käyttäjien ja median negatiivisesta reaktiosta johtuen Motorola näyttäisi nyt kuitenkin kääntäneen takkinsa asian suhteen, sillä yritys on kommentoinut Android Police -sivustolle tarjoavansa sittenkin Oreo-päivityksen Moto G4 Plussalle. Motorolan mukaan markkinointimateriaaleihin on eksynyt erheellisesti väärää tietoa, eikä Moto G4 Plussan ollut alun alkaenkaan tarkoitus saada Oreo-päivitystä. Motorolan yleinen linjaus on, että Moto G -mallit saavat elinkaarensa aikana yhden merkittävän käyttöjärjestelmäpäivityksen.

Motorolan mukaan on kuitenkin tärkeää pitää kiinni lupauksistaan, jonka myötä se tulee julkaisemaan Android Oreo -päivityksen Moto G4 Plussalle. Muut Moto G4 -mallit eivät kuitenkaan tule päivitystä saamaan, sillä yritys ei ole sellaista niille missään vaiheessa luvannut. Moto G4 Plussan Oreo-päivityksen saapumisessa saattaa kuitenkin kestää tovi, sillä Motorola on sovitettava se ”ylimääräisenä” päivitysaikatauluunsa.

Lähteet: Android Police, Reddit

This site uses XenWord.
;