Useat Motorolan vuoden 2018 älypuhelinmallit paljastuivat laajassa kuvavuodossa.

Motorola onnistui viime vuonna heikosti pitämään tulevien puhelinmalliensa pressi- ja promokuvat salassa ja sama meno näyttäisi jatkuvan myös tänä vuonna. Muutama päivä sitten vuosi kuva edullisesta Moto E5 -mallista ja nyt ovat luvassa Moto Z3-, Moto X5- ja Moto G6 -mallit. Droid Lifen julkaisema vuoto sisältää myös teknisiä tietoja.

Moto X5 on viime vuonna paluun tehneen X-sarjan tuleva uusi edustaja ja se sisältää muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia. 5,9-tuumaisen 1080 x 2160 pikselin näytön kuvasuhdetta on nykytyyliin laajennettu 18:9:ään ja se yltää nyt lähemmäs puhelimen reunoja. Näytön yläreunaan näyttäisi olevan muotoiltu iPhone X -tyylinen lovi, johon näyttäisi olevan sijoitettu kaksi kameraa. Myös laitteen taustapuolella on kaksoiskamera.

Näytön alareunassa on havaittavissa navigointipainikkeiden tilalla pieni vaalea softanäppäin, jonka funktiosta ei ole tarkempaa tietoa. Kuvassa ei näy lainkaan sormenjälkitunnistinta, mutta on mahdollista että se on sijoitettuna takakuoren Motorola-logoon tai vaihtoehtoisesti näytön alle. Toki on myös mahdollista, että Motorola luottaa täysin etukameroiden avulla toteutettuun kasvojentunnistukseen. Laitteesta kerrotaan löytyvän myös Motorolan Smart AI -tekoälyominaisuus, jonka sisällöstä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa.

Vuoden 2018 lippulaivamalleja ovat Moto Z3 ja Moto Z3 Play, jotka molemmat tukevat edelleen Motorolan Moto Mods -lisälaitekonseptia. Droid Lifen tietojen mukaan molemmissa malleissa käytetään kuusituumaista 18:9-kuvasuhteen näyttöä 1080 x 2160 pikselin tarkkuudella. Molempien mallien muodot ovat hieman aiempaa pyöristetymmät, vaikka lasinen takakuori onkin pysynyt lähes samanlaisena Moto Mods -yhteensopivuuden takaamiseksi. Z3:n näyttö vaikuttaisi olevan hieman kaareva pitkiltä sivuiltaan.

X5:n tapaan myös Z3-malleissa ei ole lainkaan näkyvää sormenjälkitunnistinta ja näytön alaosassa on vain yksi vaalea navigointipainike. Z3 Playssa on kuvan perusteella kaksoistakakamera ja Z3:ssa takakameroita näyttäisi olevan peräti kolme kappaletta. Z3:n kuvassa takakuorta peittää ilmeisesti 5G-yhteydet mahdollistava Moto Mods -lisäosa, josta yritys on puhunut jo aiemmin.

Myös Moto G6 -malleissa ollaan kuvien perusteella siirtymässä 3D-muotoiltuun lasiseen takakuoreen, joka ei ole välttämättä kaikkien mielestä positiivinen asia. Malliversioita tulee ilmeisesti toissavuoden tapaan kolme – perusmalli, Plus ja Play. Play-mallissa sormenjälkitunnistin sijaitsee takana – muissa edessä näytön alla.

G6-perusmalli on päivitetty käyttämään tuoreempaa Snapdragon 450 -järjestelmäpiiriä ja 18:9-kuvasuhteen näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa (1080 x 2160). Akun koko on pysynyt 3000 mAh:ssa. RAM-muistia kerrotaan olevan 3 tai 4 gigatavua ja tallennustilaa 32 tai 64 Gt. Takakamerat ovat tarkkuudeltaan 12 ja 5 megapikseliä – etukamera 16 megapikseliä.

Plus-mallin järjestelmäpiiri on päivitetty Snapdragon 630:een ja akun kapasiteetti on nostettu 3200 mAh:iin. 1080 x 2160 pikselin näytön läpimitta on 5,93 tuumaa. RAM-muistivaihtoehtoja ovat 3, 4 ja 6 Gt – tallennustilavaihtoehdot ovat 32 ja 64 Gt. Kameroiden megapikselimäärät ovat samat kuin perusmallissa, joskin Plussassa takakameran pikselikooksi ilmoitetaan 1,4 mikrometriä.

Play-versio on ilmeisesti G6-malliston edullisin vaihtoehto. Sen 18:9-kuvasuhteen näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa, mutta tarkkuudeltaan HD-tasoa. Järjestelmäpiiristä, muistivaihtoehdoista ja kamerasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta akun kapasiteetti on malliston suurin – 4000 mAh.

Ainakin Moto G6 -mallien julkaisu saattaa tapahtua jo MWC-messuilla helmikuun lopulla, mutta muita malleja saatetaan joutua odottamaan pidempään. G6 ja G6 Plus mallien hinnoiksi huhutaan 240 ja 330 dollaria.

Lähde: Droid Life (1)(2)(3)

This site uses XenWord.
;