Uutisoimme eilen Cherryn julkaisseen uuden matalaprofiilisen MX Low Profile RGB -näppäinkytkimen mekaanisiin näppäimistöihin. Näppäimistövalmistajista Ducky näki tilaisuutensa tulleen ennen muita valmistajia ja julkaisi ensimmäiset tiedot kyseisiä kytkimiä käyttävästä näppäimistöstään.
Duckyn ensimmäinen Cherry MX Low Profile RGB -kytkimiä käyttävä näppäimistö on Blade Air. Mekaaniseksi näppäimistöksi ohut Blade Air tarjoaa käyttäjille muun muassa täyden RGB-valaistuksen kustomoitavin valaistusaluein, doubleshot-tekniikalla valmistetut matalat näppäinhatut ja USB N-key rollover tuen. Näppäimistö toimii sekä langallisesti USB Type-C -kaapelia käyttäen että langattomasti Bluetoothin avulla.
Kertauksen vuoksi Cherryn uudet MX Low Profile RGB -kytkimet tarjoavat IP40-suojauksen maksimissaan millimetrin partikkeleita vastaan, 50 miljoonan painalluksen kestävyyden sekä 3,2 mm:n liikeradan, jonka aktivointipiste on 1,2 millimetrissä ja palautusaika yhden millisekunnin.
Duckyn uuden näppäimistön strategiset mitat ovat 441 x 133,6 x 22 millimetriä. Se toimii Windows- ja Mac-tietokoneiden lisäksi myös iOS- ja Android-laitteilla. Yhtiö ei ole vielä ilmoittanut milloin näppäimistö saapuu myyntiin tai sen hinnoittelua.
Lähde: Ducky @ Facebook
On muuten todella kaunis näppäimistö. Hintoja odotellessa.
Hintaa kauhulla odottaen, muuten kyllä ostaisin.
Lopulta täysi langaton mekaaninen näppäimistö eikä rampautettu.
Varman menee ostoslistalle jos hinta on järkevä.
On kyl nätti näppäimistö, täytyy itekki harkita, jos ei miljuunia maksa. Yks mikä tuossa kiinnostaa, ni on ääni. Uskoisin että on hiljainen, ku teknisesti miettii, että noi näppäimien painikkeet on matalia, jolloin niihin ei pääse muodostumaan ns. ''kaikukoppaa'', ja muutenkin vaikuttaa silleen avarammalta.
Mut saa nähdä, ku jostain joskus testivideota vaikka pukkaisi (vinkvink @Juha Kokkonen ) 😉
Jep, muuten vaikuttaa ihan hyvälle perus näppikselle mut mielenkiinnolla odotellaan minkälainen ääni näistä matalaprofiili napeista lähtee.
Jos on hiljanen ja jos on joku vipu jolla vaihtaa se käymään bluetoothilla (puhelimelle) niin voi olla tässä seuraava näppis.
Toivottavasti tulee myös tenkeylessi, mutta joo hieno on.
Duckyn Facebook-viestissä oli infot noista kytkimistä mitkä tulee:
https://www.cherrymx.de/en/low-profile-rgb.html
https://youtu.be/u77RQbkUkqM
Eli lyhkäisyydessään Cherry MX Red -kytkimet mutta low profile. Cherryn sankari videolla kertoilee että tuntuvia kliksuttelukytkimiä on suunnitteilla.
Kun porukka hieman arvaili äännekkyyttä, niin oletettavasti pitkälti samat äänet kuin muissakin punasten kytkimien näppiksissä, ääni tulee kun hattu kolahtaa pohjaan muttei kytkimestä. Näin ainakin omassa käytössä todennut Cherry MX Red:n kanssa, sen verran hepposet on kytkimet, että helposti ne pohjaan menee monesti, kirjotellessa ainakin.
Wau. Tuo herätti mielenkiinnon kyllä. Mutta hinta lienee liikaa.
Tosi hieno on, kuten monesti jo mainittukin. Hintaa kyllä jännityksellä odottelen josko ostohousuihin pitää pukeutua.
Itsellä Duckyn näppis ollut jo pidemmän aikaan käytössä, ja pelkästään tyytyväinen olen ollut. Mukava nähdä että firma puskee vielä uutta kamaa pihalle, mutta aika vähän kyllä suomessa enää jälleenmyyjiä Duckille :confused:
Montako niitä sitten on?
Enpä ole laskenut, mutta itseasiassa näköjään Duckyn saatavuus parantunut huomattavasti siitä mitä viimeksi katsoin, ja esim. Jimmsillä taas valikoimissa pitkän tauon jälkeen.
No nyt, ostoslistalle menee jos ei maksa kuuta taivaalta
Ei jatkoon tätä: USB-C on yhteensopiva taaksepäin mutta USB-A ei eteenpäin. Suomeksi siis jos emolevyllä ei ole USB-C -liitintä ei näppistä voi käyttää.
Olisivat laittaneet USB-A liittimen suosiolla niin toimisi molempien kanssa, tuskin kuitenkaan kovin monella käyttäjällä riittää USB-C -liittimiä ”tuhlattavaksi” asti näppiksille.
Ei jatkoon tätä: USB-C on yhteensopiva taaksepäin mutta USB-A ei eteenpäin. Suomeksi siis jos emolevyllä ei ole USB-C -liitintä ei näppistä voi käyttää.
Olisivat laittaneet USB-A liittimen suosiolla niin toimisi molempien kanssa, tuskin kuitenkaan kovin monella käyttäjällä riittää USB-C -liittimiä ”tuhlattavaksi” asti näppiksille.
Aina voi hommata adaptereita…
Tätä on odotettu. Jos ei hinta ole aivan posketon niin menee kyllä varmasti ostoon.
Nyt meni luetun ymmärtäminen jollakulla ohisektoriin ja pahasti…
USB-C liitin emolevyllä ja kiinteä USB-A kaapeli näppiksessä menee helposti standardiadapterilla.
USB-A liitin emolevyllä ja kiinteä USB-C kaapeli näppiksessä taasen ei.
Toki jos kaapeli on irrotettava mallia niin näppiksen USB-C liittimeen voi taas laittaa C-A kaapelin: standardi kieltää ainostaan naaraspuoliset USB-C liittimet johdossa.
Tuohon on kyllä hyvät syynsäkkin, naaraspuolisella USB-C liittimellä varustetulla kaapelilla kun saa helposti laitteita rikkovia yhdistelmiä aikaan.
En nyt oikein emmärrä mutta mitä jos näppiksessä on normi usb joka tulee koneeseen ja C liitin joka tulee näppikseen kiinni?
Veikkaan että jatkavat samalla linjalla kuin ennenkin, eli irroitettava johto, jonka toinen pää USB-A ja näppikseen liitettävä pää pienempi, tässä tapauksessa USB-C. Esim omassa Shine 4:ssä USB-A/Mini-USB
Tästä kun tulisi TKL versio niin olisi lähellä että G410TKL lähtisi vaihtoon 🙂
Jos vertautuu myynnissä oleviin Duckyn näppäimistöihin niin valistunut hinta-arvio lienee n. 150-200€
Melkein tekisi jo mieli kokeilla mekaanista näppäimistöä,kun tuo alkaa näyttää jo vähemmän 80-lukulaiselta naksuttimelta, mutta taidan silti hommata rikkoontuneen Logitech K740:n tilalle toisen samanlaisen. Ylivoimaisesti paras koskaan käyttämäni näppis. Hiljainen ja hyvä kirjoittaa–ja nätti. Tosin ’pelinäppiksenä’ vaatii hieman sorminäppäryyttä, kun W+shift+space ei toimi.
MX Red? Into to the trash it goes. Olisivat sentään tehneet low profile Bluet tai Brownit.
Ovat sanoneet tehneensä muutkin, näin ensimmäisenä vaan nuo punaset, kai helpoimmat tehdä?
Omasta Ducky YYY:stä pelkkää hyvää sanottavaa, toimi kuin junan vessa ja kestää. sen sijaan tilalle hankittu (kun piti musta näppis saada) Corsair Claymore Coresta irtoilee jo näppäimet parin kuukauden käytön jälken. ei voi kyllä pahasti pieleen mennä jos tuon kaunokaisen hommaa.
On kyllä kieltämättä mielenkiintoinen näppis tämä. Toivottavasti näiden Cherry matalien kytkimien tuntuma on oikeasti kelvollinen, toisin kuin kilpailevien valmistajien kytkimissä joita olen kokeillut. Ainakin esim. Kaihuan matalissa sinisissä kytkimissä on todella epämääräinen ja kumimainen tuntuma.
Eihän tuolla spekseissä sanota muuta kuin USB Type-C -kaapeli, eli hyvin mahdollisesti kyseessä on piuha, jossa on näppiksen päässä Type-C ja tietokoneen päässä perinteinen Type-A. Mihin tuossa tarvitaan emolevyn Type-C-liitäntää?
Harmi vaan, että punaiset kytkimet on surkeimmat mahdolliset. Liian kevyet ja aina painettava pohjaan, muuten on epävarmaa ottiko vai ei. Ei voi myöskään lepuuttaa sormia yhtään. Ei tekisi mieli ääneen sanoa, mutta kumikalvonäppiskin vie 6-0 niin peleissä kuin kirjoitettaessa.
Sieltä on tulossa Cherryltä myös muunvärisiä versioita näistä matalaprofiilisista kytkimistä, kuten tuossa aiemmin on jo mainittu. Ja muutenkin nuo kytkintyyppiasiat on makuasioita.
Vai oiskohan sittenkin näin mukana tuleva piuha on tavallinen USB C-USB A? Sellainen mikä on sun puhelimenkin mukana tullut.
Eihän muissakaan näppiksien piuhoissa ole molemmissa päissä USB Mini liitintä?
Lienee kai tekstin kirjailleen sankarin ansiota mutta tuosta saa kyllä aika vahvasti sen käsityksen jotta näppiksessä olisi kiinteä kaapeli ja toisessa päässä USB-C.
Eihän sillä pitäisi olla hölkäsen pölähtävää merkitystä mikä liitin siellä toisessa päässä on: USB-A -liitintä on turha koittaa tunkea puhelimeen jos sillä haluaa joskus tuottaa tekstiä hiukankin pitempien foorumipostausten verran…
Jos samassa lauseessa kerrotaan sen toimivan langallisesti USB Type-C:llä ja langattomasti Bluetoothilla niin miten se antaa kuvan että kaapeli on varmasti kiinteä?
Tässä nyt puhuttiin käsittääkseni tietokoneeseen kytkemisestä, kun emolevyn Type-C-liitäntöjen vähäisyydestä voivoteltiin.
Ja tuo mekaanisen näppiksen kytkeminen älypuhelimeen johdolla (etenkin kun tarjolla on Bluetooth) on kyllä niin niche-käyttötarkoitus, että jos sellaista haluaa oikeasti harrastaa, on käyttäjä varmasti valmis vaihtamaan tilalle tarkoitukseen sopivan kaapelin.
Lainaus uutisesta:
"Näppäimistö toimii USB Type-C -liitäntää käyttäen langallisesti sekä Bluetoothin avulla langattomasti."
Ei tuota voi käsittää väärin kuin tahallaan.
Mitähän sä oikein sekoilet.. Näppäimistöissä, joissa on irroitettava kaapeli on hyvin useasti ollut joko mini-USB tai micro-USB siellä näppäimistön päässä ja tuo micro-USB ja sen rikkoutuvuusherkkyys on usein ollut kritiikin aiheena monessakin näppäimistössä. Joten tästä syystä on todellakin merkitystä sillä, että uudessa mallissa on käytössä USB-C eikä vanhempia liittimiä. Jos sinä et olisi tullut hämmentämään tänne, niin tuskin kukaan muu olisi edes tullut ajatelleeksi, että tämä näppäimistö olisi vain USB-C:n kautta käytettävä. Vähän nyt saa omia aivojaankin käyttää.
Nojoo, mutta onhan se fakta, että toistaiseksi Ducky ei ole selventänyt tarkemmin mitä tuo USB Type-C -johto tässä tapauksessa tarkoittaa, eikä sitä näe myöskään kuvista. Eiköhän se myöhemmin selviä, mutta sanoisin melko varmasti, että kyse on näppiksen päähän Type-C-liittimellä kytkettävästä irrotettavasta piuhasta.
Uskoisin, että sitä ei ole "selvennetty", kun ei ole tajuttu, että joku voisi todella luulla, että he tekivät näppäimistön, joka ei toimi kuin laitteissa, joissa on USB-C. :rolleyes:
Voihan se olla myös, että näppiksessä itsessään on USB-C liitäntä ja siihen voi tarvittaessa hommata eri kaapelin/adapterin, millä sen saa koneen päähän kiinni (moderneissa emoissa tosin alkanu jo USB C-liitäntää näkymään, itellä ainakin löytyy). Ja jos ovat fiksuja, ni ovat pistäneet sen liitännän tuonne näppiksen pohjaan, josta kaapeli parin kiristimen/kiepin kautta tulee ulos ja tällöin rikkoustumisriski on matala.
Lähtee heti ostoon, kunhan vaan saa jostain. :hungry:
Kristus sentään, vähän kun kritisoi huonosti kirjoitettua markkinointitekstiä käy autistiparvi päälle kuin yleinen syyttäjä…
Onhan se helvetisti järkevämpi laittaa näppikseen irrotettava kaapeli mutta sen voi vaihtaa sopivaksi huolimatta siitä mikä liitin näppiksen päästä löytyy, oli toisessa päässä sitten mini-b, micro-b tai USB-C -liitin. Tuosta alkuperäisestä tekstistä tai tänne (alunperin?) copypastetusta versiosta ei selviä mitään hyödyllistä sen suhteen onko kaapeli irrotettavaa mallia tahi millä liittimillä, mutta sikäli mikäli se on irrotettavaa sorttia on näppiksen päässä oleva liitin turhimmista päästä olevaa tietoa.
Äkkiä näyttää että hyvä näppis pilattu keikkuvilla näppäinhatuilla, toivottavasti ei ole.
Se on totta, että mistään ei tällä hetkellä selviä että kummassa päässä se USB-C on ja mikä liitin on toisessa päässä. Jos pitäisi arvata, niin sanoisin että se USB-C löytyy molemmista päistä, joka taas olisi harmi kun ei niitä ole yhtään vanhemmissa koneissa ja adapterikikkailu on peffasta. No, tämä jää nähtäväksi. Se on varmaa, että se piuha ei ole kiinteä, kun ei tuota muuten markkinoitaisi langattomana.
Ei mikään viraallinen tiedotus mutta esim tässä videossa näkyy usb-A pää tuossa pöydällä.
Sehän nyt ei ole iso asia minkä johdon ne siihen mukaan laittaa, se on helppo hommata kaupasta jos siellä jostain ihmeen syystä olisikin usb-C molemmissa päissä, mutta kai ne itekkin tajuavat ettei tuossa mitään järkeä ole.
Toi USB-A pää oli ilmeisesti vaan referenssinä tolle kytkimen koolle (ja oli eri värinen kun nuo kaapelit tuossa näppiksessä). Mutta, tuosta näppiksestä tuli ulos kaksi mustaa punospäällystettyä kaapelia ja näppiksen takaosassa ei näyttäny olevan mitään liitäntää, eli aiempi veikkaukseni voi olla mahdollinen: johtoliitännät ovat näppiksen alla ja kulkevat vedonpoistajien kautta ulos näppiksen takaosasta ja todennäköisesti johdoissa on perus USB-A liitäntä tietokonetta varten ja näppiksen pohjassa todennäköisesti ne USB-C liitännät, koska ne ovat pienikokoisempia ja tulevaisuutta ajatellen parempi vaihtoehto.
Niin yhdessä näppiksessä noista monesta tuossa pöydällä, kyllä siellä näkyy kun johtoja menee suoraan kiinni jatkojohtoon ja ne kaikki on usb-A.
Onpahan muuten nätti näppäimistö, mutta tuo kamala kohokuviona toteutettu Duckyn logo saisi kyllä olla irroitettavaa mallia.
On sulla painavat sormet. Itse lepuuttelen sormia tässä ihan ongelmitta ja välillä hermostuksissani naputtelenkin näppäimiä sormillani ilman, että tulee mitään ylimääräisiä painalluksia.
Voi olla joo. Tosin kuuleehan sitä, että ihmisten sormet väsyvät/kipeytyvät, jos näppäimet on raskaat, näitä ainakin jaksaa painaa. Ja pelaamisessahan nämä ovat käsittääkseni suosituimmat. En vain henk.koht. tykkää käyttää näppistä hipelöimällä niin siksi redit ei sovi. En kyllä muutenkaan aivan ymmärrä koko Cherryjen suosiota, kahnaavia kytkimiä kaikki. Tosin paljon ei ole vaihtoehtojakaan.
Tuo kuvassa näkyvä näppis on kuulemma joku engineering sample ja se logo ei ole siinä samanlainen kuin myyntiversiossa. Näin sanoi Duckyn edustaja jossakin naamakirjaviestissä.
Ei voi olla kyse pelkästä "sormien lepuuttamisesta" jos punaiset cherryt painuvat pohjaan omia aikojaan.
Cherryt ovat suosittuja, koska ne ovat kestäviä, tunnokkaita ja niillä on paras kirjoittaa ja tehdä ihan mitä nyt näppiksellä vaan voi ikinä tehdä.
Kyllä voi.
No, toi jälkimmäinen on vaan sun mielipide.
Minä tässä kirjoittelen juuri näppiksellä, jossa on punaiset Cherryt ja väitän, että sinulla ei sellaisia ole, tai sitten sinulla on näppäimistössä jotain vikaa jos se käyttäytyy tuolla tavalla.
Punaisten Cherryjen "actuation point" on sama 2mm kuin muissakin Cherryissä (paitsi peed MX:ssä, jossa se on 1,2mm). Perinteisiin "rubber dome" -painikkeisiin verrattuna matka on toki lyhyempi.
Ja aika helkutin monen muun. Eivät ne ihan suotta ole siinä asemassa missä ovat. Se on sitten eri asia tykkääkö sinisistä, punaisista , ruskeista vai mistä Cherryistä, mutta useimmille ne ovat parasta mitä tässä kategoriassa on koskaan ollut tarjolla. Toki vastapainoksi löytyy jonkin verran niitäkin, jotka arvostavat enemmän jotain toista tekniikkaa, eikä siinä mitään.
Sinun kannattaa kokeilla mustia Cherryjä, jos punaiset ovat mielestäsi liian veltot. Mustat tarvitsevat hieman enemmän voimaa ja minä taas en pidä niistä juuri siksi. Mutta nämä ovat niitä makuasioita.
Toivottavasti myös tuota aloituksen näppistä tulee saataville eri kytkimillä. Alkuun ei varmasti tule kuin punaisilla, kun ei Cherry ole muita edes julkaissut tuosta uudesta kytkintyypistä, mutta myöhemmin ehkä.
Kyllä näitä varmasti tulee kaikilla mahdollisilla muunnoksilla ennenpitkää.
Taisi tossa jossain uutisessakin olla maininta että muitakin matalia malleja kehitellaan.
Itselle perinteinen korkea on ihan jees, mutta paljon kaveripiirissä niitä, jotka menee kumitassuilla, kun kunnollisia matalia ei vain ole mekaanisina ollut saatavilla.
Mahdetaanko puhua päivistä, viikoista vai kuukausista kun mietin milloin ensimmäiset kappaleet tulevat myyntiin?
Ja mistä Duckyn näppiksiä yleisesti ottaen saa Suomeen tilattua? Tuskin kellään ennustajan kykyjä on, mutta historiaan verrattuna.
En tiedä mistä ulkomailta kannattaisi tilata, mutta Jimm's ja Multitronic myyvät Suomessa moniakin eri malleja, jonka lisäksi näyttäisi joitain malleja löytyvän Dustinilta ja SystemaStorelta ainakin
Näppäimistöt | Hinta.fi