Sittemmin yksityiseksi siirretty video oli YouTubessa listaamattomana, mutta syystä tai toisesta linkki siihen pääsi vuotamaan julki.

Intel tekee prosessorilinjastoonsa isompaakin remonttia kannettavien puolella Meteor Lake -arkkitehtuurin uusilla Core Ultra -prosessoreilla, mutta työpöydällä saadaan vielä kerta kiellon päälle 14. sukupolven Core -prosessorit. Raptor Lake Refresh -prosessorit ovat olleet jo muutamissa vuodoissa aiemminkin, mutta tällä kertaa lähteenä on suoraan emolevyvalmistaja.

MSI oli ladannut YouTubeen jo ennakkoon videon uusista 14. sukupolven Core -prosessoreista, mutta pitänyt sen listaamattomana. Kuten odottaa saattaa, linkki videoon vuoti kuitenkin vääriin käsiin ja sen myötä astetta virallisemmat tiedot pääsivät julki. Video on muutettu jo yksityiseksi eikä ole enää katsottavissa.

Diassa, jossa komeilee punaisella teksti ”NDA, do not share!”, kerrotaan uusien 14. sukupolven prosessoreiden olevan keskimäärin noin 3 % nopeampia, kuin vastaavat 13. sukupolven Core -prosessorit. Poikkeuksen tekee i7-14700K, joka neljän lisä-E-ytimen myötä venyttää eron monisäikeisissä testeissä noin 17 prosenttiin. Neljä uutta E-ydintä kasvattaa samalla prosessorin L3-välimuistin määrää.

Uudet prosessorit sopivat nykyisiin LGA1700-emolevyihin, mutta valmistajat ovat parhaillaan esittelemässä ensimmäisiä päivitysversioita nykyisiin 700-sarjan emolevyihinsä. Erot aiempiin versioihin ovat pieniä, mutta esimerkiksi Wi-Fi 7 -tuki löytyy jo useammastakin eri mallista.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;