Noctuan jättimäisen coolerin luvataan kykenevän jäähdyttämään 120 watin lämpökuorman täysin passiivisesti ja 180 watin kuorman hiljaisen tuulettimen tuella.

Ilmajäähdytyksen ehdotonta eliittiä edustava Noctua on julkaissut erilaisia prosessoricoolereita liki joka luokkaan. Yksi kuitenkin uupuu joukosta, eli täysin passiiviseen jäähdytykseen suunnitellut ratkaisut.

Noctua esitteli omaa näkemystään passiivisestä prosessorijäähdyttimestä 1,5 kilogramman painoisen jätin muodossa jo yli vuosi sitten Computex 2019 -messuilla. Alkuperäisen suunnitelman mukaan se piti julkaista kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja tänä kesänä sen julkaisun raportoitiin tapahtuvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Noctuan hiljattain päivittämä roadmap kuitenkin varmistaa, etteivät raportit pitäneet paikkaansa. Roadmapin mukaan jäähdytin tullaan julkaisemaan ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana eli tammi-maaliskuussa.

Kuudella lämpöputkella ja harvalla mutta paksulla alumiinirivastolla varustettu möhkäle kykenee yhtiön mukaan jäähdyttämään peräti 120 watin lämpökuorman täysin passiivisesti ilman kotelotuuletusta ja mikäli se ei riitä, yksi hiljainen tuuletin sen kyljessä riittäisi 180 watin lämpökuormaan. Osoittaakseen jäähdyttimen toimivuuden sitä esiteltiin Computex 2019 -messuilla täysin passiivisessa Core i9-9900K -prosessorilla varustetussa kokoonpanossa Prime95-rasituksessa, eikä kotelokaan ollut suurimmasta päästä.

Kun prosessoricooleri lopulta julkaistaan sen pitäisi tukea ainakin LGA115x- ja AM4-kantoja sekä niille sopivia prosessoreita.

Lähde: Noctua

This site uses XenWord.
;