Notebookcheckin käsiinsä saamien lukujen mukaan Tiger Laken Xe-arkkitehtuuri olisi yli kaksi kertaa niin nopea, kuin Ice Laken Gen11 samalla Execution Unit -määrällä ja TDP-arvolla.

Intel valmistelee parhaillaan uusia 11. sukupolven Tiger Lake -koodinimellisiä prosessoreita julkaistavaksi kesän aikana. Tiger Lake -prosessorit tulevat olemaan myös ensimmäinen tilaisuus kuluttajille saada käsiinsä Xe-grafiikkaohjain.

Notebookcheck on saanut nyt käsiinsä yksinoikeudella 3DMark Fire Strike -suorituskykylukuja Tiger Laken eri malleilla. Notebookcheckin mukaan Tiger Laken Xe-arkkitehtuuri on parhaimmillaan yli kaksi kertaa niin nopea, kuin Gen11 samalla Execution Unit -määrällä ja koko prosessorin TDP-arvolla.

Core i3 -malli 48 Execution Unit -yksiköllä ja 15 watin TDP:llä yltää noin 2,1-kertaiseen suorituskykyyn Ice Lake -arkkitehtuurin vastaavaan i3-malliin verrattuna, missä on käytössä 48 EU:n Gen11-grafiikkaohjain. Core i5 -mallista löytyvä 80 EU-yksikön ja 15 watin malli yltää noin 2,8-kertaiseen suorituskykyyn ja i7-malli 96 EU-yksiköllä ja 15 watin TDP:llä noin 3,2-kertaiseen suorituskykyyn. 28 watin TDP:llä Tiger Lake i7 yltää noin 3,6-kertaiseen suorituskykyyn verrattuna 48 EU -yksikön Ice Lake i3:een.

Notebookcheckin laskelmien mukaan on mahdollista, että Tiger Laket tulevat viemään nopeimman integroidun grafiikkaohjaimen kruunun AMD:n Renoir-arkkitehtuuriin perustuvilta APU-piireiltä.

Lähde: Notebookcheck

This site uses XenWord.
;