Myyntiin tullessaan Nubia Flip on todennäköisesti markkinoiden edullisin taittuvanäyttöinen puhelin, sillä sen hinnaksi on kerrottu 599 euroa.

ZTE:n tallista ponnistanut, tätä nykyä itsenäiseksi kiinalaisvalmistajaksi laskettava Nubia on esitellyt MWC 2024 -messuilla ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa. Vaikka yhtiö näennäisesti lasketaankin itsenäisesti, monikaan ei ollut yllättynyt uutuuden osoittauduttua identtiseksi Japanissa aiemmin julkaistun ZTE Libero Flipin kanssa.

Nubia Flip 5G on ns. simpukkamallin taittuvanäyttöinen puhelin, eli se taittuu pieneksi taskuun ja avautuu kutakuinkin normaalin älypuhelimen mittoihin käytettäessä. Kiinni taitettuna sen katseenvangitsijana toimii pyöreä kamerasaareke, jonka keskiöstä löytyy ominaisuuksiensa perusteella älykellorintamalta lainattu 1,43” 466×466 pikselin pyöreä näyttö. Näyttöä ympäröivästä reunuksesta löytyy puolestaan 50 megapikselin pääsensori ja 2 megapikselin kamera syvyystietoja varten.

Avattuna Flip 5G:n sisältä paljastuva 120 hertsin OLED-näyttö on kooltaan 6,9” ja resoluutioltaan 2790×1188. Näytön yläreeunan keskelle on sijoitettu 16 megapikselin läpilyöty selfiekamera. Näytön alla puhelimen sydämenä sykkii Qualcommin jo hieman vanhahtava Snapdragon 7 Gen 1 vuodelta 2022. Virtaa kaksikolle syöttää 4310 mAh:n akku, joka tukee parhaimmillaan 33 watin pikalatausta.

GSMArenan tietojen mukaan puhelimen verottomaksi suositushinnaksi on vahvistunut jo 599 dollaria, mutta valitettavasti puhelimen julkaisuaikataulusta ei ole tällä hetkellä tietoa.

Lähteet: Sähköpostitiedote, nubia, GSMArena

This site uses XenWord.
;