NVIDIA on jo aloittanut RTX 3060:n uuden LHR-version toimitukset ja RTX 3060 Ti:n, 3070:n ja 3080:n vastaavat versiot seuraavat perässä kuun lopussa.

NVIDIA on tänään varmistanut omalta osaltaan uudet Ethereum-louhintarajoitetut versiot GeForce RTX 3060 Ti-, RTX 3070 ja RTX 3080 -näytönohjaimista. Tulevat kortit ovat olleet pitkin kevättä vuotojen kohteena ja kiireisimmät valmistajat ovat ehtineet jo julkaista sivuillaan tietoja tulevista malleista.

NVIDIA ilmoitti helmikuussa tuovansa GeForce RTX 3060 -näytönohjaimet myyntiin Ethereum-louhintarajoittimen kera, jotta kortit päätyisivät louhintafarmien sijasta pelaajien käsiin. Rajoitin osoittautui ainakin alkuun toimivaksi, mutta pian NVIDIA möhli julkiseen jakoon ajurit, joissa rajoitinta ei ollut käytössä. Jäljelle jääneet rajoitteet, kuten esimerkiksi kytketyn näytön vaatiminen, kierrettiin pian ajureiden julkaisun jälkeen.

Nyt NVIDIA on ilmoittanut, että se tuo lisää GeForce-näytönohjaimia pelaajille lisäämällä louhintarajoittimen myös GeForce RTX 3060 Ti-, 3070- ja 3080 -malleihin. Louhintarajoitetut mallit tunnetaan jatkossa LHR- eli Lite Hash Rate -versioina korteista ja korttien paketteihin ja myyntilistauksiin tullaan lisäämään asiasta merkintä, vaikka varsinaisiin tuotenimiin sitä ei ilmeisesti ollakaan lisäämässä. Aiemmista vuodoista tiedetään, että korteissa tullaan käyttämään uusia GA10x-xx2-versioita piireistä, jonka myötä laitetunnukset menevät uusiksi. Tämän muutoksen myötä uudet LHR-versiot korteista vaativat kaverikseen vähintään tänään julkaistut GeForce 466.47 -ajurit.

Myös GeForce RTX 3060:sta julkaistiin jo uudet LHR-versiot, jotkat vaativat vähintään edelliset Release 465 -perheen ajurit. Lisäksi tulevat GeForce RTX 3070 Ti- ja RTX 3080 Ti -näytönohjaimet tulevat olemaan louhintarajoitettuja.

GeForce RTX 3060:n LHR-versioiden toimitukset on kaikella todennäköisyydellä jo aloitettu, sillä NVIDIA puhui niiden osalta toukokuun puolivälistä. Lisäksi Gigabyte on jo julkaissut tuotesivut kolmelle RTX 3060 LHR -mallille. GeForce RTX 3060 Ti-, RTX 3070- ja RTX 3080 -näytönohjainten uusien LHR-versioiden toimitukset alkavat kuluvan kuun lopulla.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;