NVIDIA on tuomassa kumppaneidensa kanssa olohuoneisiin isokokoiset pelinäytöt.

NVIDIA esitteli CES 2018 -messuilla uuden Big Format Gaming Displays- eli BFGD-konseptin yhteistyössä Asuksen, HP:n ja Acerin kanssa.

Konseptin taustalla on ajatus tuoda PC-pelaajien näyttötekniikat olohuoneeseen, jossa on perinteisesti isokokoinen televisio, mutta niistä puuttuu esimerkiksi pelikokemusta parantava korkea virkistystaajuus ja alhainen input lag -viive.

Asus julkaisi samalla oman ROG Swift PG65 -näyttönsä, joka on esillä messuilla, mutta hintaa ei toistaiseksi kerrottu. Acerin pelinäyttö on mallinimeltään Predator BFGD ja HP:n OMEN X 65. Näytöt saapuvat myyntiin myöhemmin tänä vuonna.

Kaikkien valmistajien näytöt ovat 65-tuumaisia, käytössä on 4k UHD- eli 3840×2160-resoluutio ja niihin on sisäänrakennettu Shield-mediatoistin (Android TV), mutta ei TV-viritintä. AU Optronicsin valmistaman 120 hertsin paneelin ominaisuuksiin lukeutuvat G-Sync- ja HDR-tuki, 1000 nitsin kirkkaus ja digitaaliteattereissa esitettävien elokuvien DCI-P3-väriavaruus.

Näyttö on ensisijaisesti tarkoitettu kytkettäväksi suorituskykyiseen tietokoneeseen, sillä 3840×2160-resoluutiolla pelien pelaaminen 120 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella vaatii melkoisesti grafiikkavääntöä. Ongelmaa helpottamassa näytössä on G-Sync-tuki, jonka avulla näytön virkistystaajuus saadaan tahdistettua ruudunpäivitysnopeuteen.

Kerro kommenteissa, mitä mieltä olet jättimäisestä näytöstä pelikäyttöön tai tietokoneella pelaamisesta olohuoneessa?

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;