Uudessa GeForce-variantissa on perusmallia enemmän laskentavoimaa, mutta vähemmän muistikaistaa.

NVIDIA on päivittänyt GeForce 10 -sarjan edullisempaa päätä julkaisemalla uuden GeForce GTX 1050 -variantin. GeForce GTX 1050 -sarjan näytönohjaimet perustuvat yhtiön toiseksi pienimpään Pascal-piiriin, GP107:ään.

GeForce 10 -sarjan uusin tulokas on viralliselta nimeltään GeForce GTX 1050 3 Gt. Erikoiseksi nimeämisen tekee se, että näytönohjaimessa on GTX 1050 Ti -mallin tapaan täydet 768 CUDA-ydintä, kun GTX 1050 2 Gt:ssä niitä on käytössä vain 640.

Näytönohjaimessa on nimensä mukaisesti 3 Gt muistia, minkä NVIDIA on toteuttanut leikkaamalla GP107-grafiikkapiirin 128-bittisen muistikaistan 96-bittiseksi poistamalla yhden 32-bittisen kanavan käytöstä. Yhden muistikanavan poistaminen käytöstä on todennäköisesti poistanut samalla osan grafiikkapiirin ROP-yksiköistä, mutta NVIDIA ei tässä vaiheessa ole paljastanut kyllin yksityiskohtaista tietoa grafiikkapiirin tarkasta konfiguraatiosta sen varmistamiseksi.

Toisin kuin huhuissa povattiin, GeForce GTX 1050 3 Gt tulee saatavilla näillä näkymin maailmanlaajuisesti, sillä NVIDIA on listannut sen viralliseksi tuotteeksi myös omilla verkkosivuillaan. Edellinen erikoisempi variantti, GeForce GTX 1060 5 Gt, tuli saataville vain Kiinassa, eikä sitä löydy NVIDIAn maailmanlaajuiselta GeForce-sivustolta.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;