Muun muassa yhtiön pelipuolen liikevaihdon romahdettua viime neljännekseen nähden yhtiön liikevaihto on jäämässä jopa 1,4 miljardia dollaria vajaaksi ennusteesta.

NVIDIA on yllättänyt markkinat tänään julkaisemalla tulosvaroituksen fiskaalivuoden 2023 kolmannelle neljännekselle. Yhtiön varsinainen osavuosikatsaus, jota tulosvaroitus koskee, pidetään 24. elokuuta. NVIDIAn fiskaalivuosi ei noudata kalenterivuotta.

NVIDIAn julkaiseman tulosvaroituksen mukaan yhtiön liikevaihto on jäämässä alustavien laskelmien mukaan 6,7 miljardiin dollariin, kun sen oli ennustettu viime osavuosikatsauksessa olevan noin 8,1 miljardia dollaria. Myös katteiden kerrotaan jäävän 43,7 prosenttiin, kun ennuste oli 65,1 %. Liikevaihto on jäämässä 19 % pienemmäksi kuin edeltävällä neljänneksellä, mutta kuitenkin 3 prosenttia viime vuotta suurempi.

Suurin yksittäinen pudotus tapahtui yhtiön peliliiketoiminnassa, jonka liikevaihto laski jopa 44 % edeltävään neljännekseen ja 33 % edeltävään vuoteen verrattuna. Myös ammattipuolen (Professional Visualization) ja OEM:n ja muut liiketoimet sisältävän yksikön liikevaihdot laskivat edeltävään neljännekseen ja viime vuoteen verrattuna, mutta tiputuksia kompensoi datakeskusten kasvu prosentilla edeltävään neljännekseen ja 61 %:lla viime vuoteen verrattuna, sekä automarkkinoiden liikevaihdon kasvu peräti 59 %:llä edeltävään neljännekseen ja 45 % viime vuoteen verrattuna.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;