Geforce-sivuston laskurin mukaan NVIDIAn odotettu lippulaivanäytönohjain julkaistaan 1. maaliskuuta kello 05.00 Suomen aikaa.

NVIDIA ilmoitti viime viikolla pitävänsä Game Developer Conferencessa GeForce Gaming Celebration -tapahtuman. Io-tech onnistui varmistamaan pian sen jälkeen omista lähteistään, että tapahtumassa tultaisiin julkaisemaan GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjain.

Nyt myös NVIDIA on mennyt varmistamaan tulevan näytönohjaimen julkaisun tapahtuvan GeForce Gaming Celebration -tapahtuman yhteydessä. Yhtiön GeForce-sivuille on lisätty laskuri, jonka alta löytyvästä ”IT’S ALMOST TIME” -tekstistä on lihavoitu tavu ”TI”, mikä ei jätä enää mitään epäselväksi. Laskurin mukaan julkaisu tulee tapahtumaan Suomen aikaa 1. maaliskuuta kello 05.00.

GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen odotetaan perustuvan NVIDIA Titan X -näytönohjaimestakin löytyvään GP102-grafiikkapiiriin. GP102-grafiikkapiirissä on yhteensä 3840 CUDA-ydintä, mutta toistaiseksi täyttä piiriä käytetään vain Quadro P6000 -ammattilaismallissa. Titan X:ssä on käytössä 3584 CUDA-ydintä ja viimeisimpien huhujen mukaan GeForce GTX 1080 Ti:ssä niitä olisi käytössä 3328.

Näytönohjain tulee epäilemättä käyttämään GDDR5X-muisteja, mutta sen määrä on vielä toistaiseksi kysymysmerkki. Joidenkin huhujen mukaan näytönohjaimessa olisi 320-bittinen muistiväylä ja 10 Gt muistia, toisten mukaan 384-bittinen ja 12 Gt muistia ja Zauban rahtikirjauksissa on puolestaan esiintynyt 384-bittisellä muistiväylällä ja 10 Gt:n muistilla varustettu versio. Vaikka viimeisen vaihtoehdon yhdistelmä kuulostaa erikoiselta, on NVIDIA ennenkin julkaissut näytönohjaimia joiden kaikki muistipiirit eivät ole samalla kapasiteetilla.

This site uses XenWord.
;