NVIDIA tulee esittelemään uuden GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen San Franciscossa GDC-pelikehittäjätapahtuman yhteydessä.

io-tech on saanut vahvistettua omista lähteistään, että NVIDIA tulee esittelemään GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen varmuudella 28. helmikuuta järjestettävässä GeForce GTX Gaming Celebration -tapahtumassa. Virallisesti näytönohjain julkaistaan ja saapuu myyntiin maaliskuussa.

GeForce GTX 1080 Ti tulee saataville perustuen näytönohjainvalmistajien omiin piirilevysuunnitelmiin ja jäähdytysratkaisuihin. Käytössä on sama Pascal-arkkitehtuurin GP102-grafiikkapiiri, kuin Titan X:ssä ja todennäköisesti 12 gigatavua GDDR5X-näyttömuistia.

Tarkat tekniset ominaisuudet sekä julkaisu- ja myyntiintulopäivä ovat vielä vahvistamatta, mutta huhujen mukaan GeForce GTX 1080 Ti:n GP102-grafiikkapiirissä olisi mahdollisesti käytössä 3328 CUDA-ydintä eli se olisi hieman karsitumpi kuin Titan X:ssä käytettävä grafiikkapiiri. Suorituskykyä kuitenkin kompensoi näytönohjainvalmistajien järeämmät jäähdytysratkaisut ja korkeampi grafiikkapiirin kellotaajuus. Rajuimmin tehdasylikellotetut GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimet tarjoavat todennäköisesti vakiona paremman suorituskyvyn kuin Titan X.

Tällä hetkellä GeForce GTX 1080:n hintataso Suomessa on alkaen noin 700 eurosta ja Titan X on saatavilla NVIDIAn omasta Saksan verkkokaupasta 1359 euron hintaan. GeForce GTX 1080 Ti:n hinta tulee odotettavasti sijoittumaan mallista riippuen tähän välimaastoon.

GeForce GTX 1080 Ti:n julkaisua on odotettu jo pitkään, mutta nykyinen kilpailutilanne AMD:n kanssa on mahdollistanut lanseerauksen panttaamisen. AMD on kuitenkin ilmoittanut julkaisevansa uuteen arkkitehtuuriin perustuvan Vega-grafiikkapiirin Q2/2017 eli huhti-kesäkuussa, joten on loogista, että GeForce GTX 1080 Ti esitellään ennen Vegaa.

This site uses XenWord.
;