Datakeskukset ovat kuin pohjattomia kaivoja mitä tekoälysuorituskykyyn tulee ja se näkyy: Yhtiön yli 18 miljardin dollarin liikevaihdosta jopa 80 % tulee nyt datakeskusmarkkinoilta.

NVIDIAn finanssivuosi ei noudata suurimpien kilpailijoidensa tapaan perinteistä kalenteria, vaan omaa fiskaalikalenteriaan. Yhtiön fiskaalivuoden 2024 kolmas neljännes päättyi 29. lokakuuta ja nyt yhtiö on tiedottanut uudesta ennätystuloksestaan.

NVIDIA takoi päättyneellä neljänneksellään peräti 18,1 miljardin dollarin liikevaihdon, josta tehtiin nettovoittoa jopa 9,2 miljardia 74 %:n myyntikatteella. Kuten arvata saattaa, raketoineen tuloksen takaa löytyy datakeskuspuoli, jonka 14,51 miljardin liikevaihto on yksinään yli 80 % koko yhtiön liikevaihdosta. Osaston liikevaihto kasvoi 41 % edeltävään neljännekseen ja jopa 279 % vuoden takaiseen verrattuna.

Pelipuolen liikevaihto oli neljänneksellä 2,86 miljardia dollaria, mikä on 15 % paremmin kuin viime neljänneksellä ja 81 % paremmin kuin vuosi sitten. Ilmeisesti kasvanut myynti on pääosin kannettavista, sillä yhtiö uskoo pelipuolen liikevaihdon laskevan tulevalla neljänneksellä juuri kausiluontoisen kannettavamyynnin vuoksi.

Ammattilaispuolella liikevaihto oli maltilliset 416 miljoonaa dollaria, mikä on kuitenkin 10 % enemmän kuin edeltävällä neljänneksellä ja 108 % paremmin kuin vuotta sitten. Autopuoli puolestaan pysyi liki ennallaan 261 miljoonan liikevaihdolla, mikä on 3 % viime neljännestä ja 4 % viime vuotta enemmän.

Tulevan neljänneksen osalta NVIDIA odottaa tällä hetkellä 20 miljardin dollarin liikevaihtoa 2 %:n tarkkuudella. Yhtiön käyttökatteen uskotaan paranevan vielä nykyisestäänkin puolella prosenttiyksiköllä ja liiketoiminnan kulujen kasvavan nykyisestä 2,98 miljardista 3,17 miljardiin dollariin.

Lähde: NVIDIA, Kuva: App Economy Insights @ X

This site uses XenWord.
;