Toistaiseksi ei ole tiedossa tuleeko NVIDIA valmistuttamaan Samsungilla kaikki 7 nanometrin grafiikkapiirinsä, vai vain osan niistä.

Samsungin on huhuttu jo pidempään tulevan valmistamaan NVIDIAn seuraavan sukupolven grafiikkapiirejä. Huhut lähtivät alun perin liikkeelle DigiTimesin lähteiden pohjalta ja sittemmin esimerkiksi korealainen SeDaily-lehti on omiin Samsungin sisältä löytyviin lähteisiinsä pohjautuen kertonut samaa.

Nyt NVIDIA on varmistanut aiemmat huhut tosiksi, kun sen Korean sivuhaaran johtaja Yoo Eung-joon kertoi lehdistötilaisuudessa yhtiön tulevan käyttämään Samsungin 7 nanometrin EUV-litografiaa hyödyntävää prosessia tulevien grafiikkapiiriensä valmistukseen. Mikäli myös DigiTimesin muut lähteet asian tiimoilta ovat oikeassa, alkaa piirien tuotanto ensi vuonna.

NVIDIA ei paljastanut tässä vaiheessa tuleeko se valmistamaan kaikki 7 nanometrin grafiikkapiirinsä Samsungin tehtailla, vai vain osan. Yoon mukaan valmistettavien grafiikkapiirien volyymi tulee kuitenkin olemaan huomattava. Aiemmin NVIDIA on valmistuttanut Samsungilla 14 nanometrin prosessilla toteutetut Pascal-arkkitehtuuriin perustuvat GP107- ja GP108-grafiikkapiirit.

Lähde: Korea Herald

This site uses XenWord.
;