VideoCardzin sivuston lähteiden mukaan "RTX 30 LFR" -grafiikkapiirit korvaisivat nykyiset GPU:t suoraan näytönohjainvalmistajien nykymallistossa ilman sen suurempia fanfaareita.

GeForce RTX 3060 julkaistiin alun perin Ethereum-rajoittimen kera, mutta NVIDIA julkaisi sittemmin erehdyksessä rajoittamattomat ajurit, jonka myötä rajoittimelle voitiin heittää hyvästit. Jokin aika sitten nettiin alkoi putkahdella huhuja, joiden mukaan NVIDIA ei olisi jäänyt lepäilemään laakereillaan, vaan pyrkisi korjaamaan ongelman tulevissa malleissa.

Igor’s Labilta alun perin lähteneiden huhujen mukaan NVIDIA tulisi korvaamaan nykyisen RTX 30 -sarjan näytönohjainten käyttämät Ampere-arkkitehtuurin GA10x-xx0-grafiikkapiirit uusilla GA10x-xx2-versioilla. Uudet grafiikkapiirit eroaisivat ilmeisesti alkuperäisistä vain laitetunnuksen osalta, mutta se ero mahdollistaisi RTX 3060:ssakin käytetyn rajoittimen toteuttamisen kaikissa malleissa. Uusi laitetunnus tarkoittaisi myös, ettei vahingossa julkaistut rajoittamattomat ajurit toimisi tulevilla näytönohjainmalleilla.

VideoCardz kertoo saaneensa varmistettua nyt lähteiltään, että NVIDIA on kertonut uusista ”Lite Hash Rate” -grafiikkapiireistä virallisesti näytönohjainvalmistajille. Louhintarajoittimen lisäksi uusissa versioissa olisi tuki Resizable BAR -ominaisuudelle suoraan ilman BIOS-päivitystä. Sivuston lähteiden mukaan uutta ”RTX 30 LHR” -sarjaa ei markkinoitaisi erikseen mitenkään, vaan uudet grafiikkapiirit yksinkertaisesti korvaisivat alkuperäiset GPU:t nykyisissä malleissa. Uusien grafiikkaohjainten suorituskyky on identtinen alkuperäisten kanssa kaikessa muussa, kuin (Ethereum-)louhinnassa.

Yhden VideoCardzin lähteen mukaan vaikka RTX 3090 tulisi saamaan niin ikään GA10x-xx2-päivityksen, siinä ei olisi välttämättä muiden tavoin louhintarajoitinta. Lähteen mukaan rajoitin olisi todettu kyseisissä malleissa turhaksi niiden hinnan vuoksi. Sivuston kaaviossa GeForce RTX 3080 Ti- ja RTX 3070 Ti -mallit on merkitty vanhoilla GA10x-xx0-piireillä, mutta koska kyse on julkaisemattomista malleista, voidaan rajoittimet toteuttaa myös niissä.

Vuotojen mukaan uusien grafiikkapiiriversioiden toimitukset aloitetaan touokuussa.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;