NVIDIAn GPU Technology Conference keskittyy ennen kaikkea tekoälyyn, mutta moni odottaa myös uutisia tulevista näytönohjaimista.

NVIDIAn GPU Technology Conference eli GTC 2018 starttaa tänään. Kenties odotetuin osuus tapahtumaa on yhtiön toimitusjohtaja Jensen Huangin keynote-puhe, jota voi seurata myös livestream-lähetyksenä netistä.

NVIDIAn GTC 2018 -tapahtuma keskittyy ennen kaikkea tekoälyyn ja syväoppimiseen. Tapahtumaan on kutsuttu tekoälyn asiantuntijoita ympäri maailman tutustumaan alan uusimpiin tuuliin ja jakamaan omaa tietotaitoaan muiden kanssa.

Huolimatta tekoälyyn suuntautumisesta, moni odottaa NVIDIAn paljastavan ainakin jotain tietoja tulevista tuotteistaan ja niiden luonteesta. NVIDIAn näytönohjainarkkitehtuurien ympärillä on pyörinyt viime aikoina lukuisia ristiriitaisia huhuja, joihin ainakin allekirjoittanut toivoo löytyvän vastauksia.

Yhtiön tuorein Volta-arkkitehtuuri löytyy tällä hetkellä vain Titan V -näytönohjaimesta ja Tesla V100 -laskentakorteista. Aiempien vuotojen perusteella NVIDIA valmistelee Voltan tuomista myös Quadro-sarjaan, mutta esimerkiksi GeForce-malleista ei ole toistaiseksi tietoja tai edes varteenotettavia huhuja. Sen sijaan tulevista Ampere- ja Turing-arkkitehtuureista riittää huhuja. Arkkitehtuureja on povattu lähteestä riippuen ainakin ammattilaislaskentakortteihin, kryptovaluuttojen louhintaan sekä pelikäyttöön. Voit lukea huhuista lisää Sampsa Kurrin Näkökulma-artikkelista.

NVIDIAn live-lähetys Jensen Huangin keynote-puheesta alkaa Suomen aikaa kello 19.00 ja sitä voi seurata GPU Technology Conferencen viralliselta UStream-kanavalta.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;