NVIDIAn uusi Max-Q-suunnittelukonsepti pyrkii puristamaan pelikannettavat UItrabookien mittoihin.

Eilen Computexin keynote-esityksessään NVIDIA lanseerasi uuden GeForce GTX Max-Q -suunnittelukonseptin, joka on kehitetty tehokkaita Ultrabook-tyyppisiä pelikannettavia ajatellen. Käytännössä kyseseessä on näytönohjaimeen keskittyvä kokonaispaketti, jonka avulla NVIDIA pyrkii tarjoamaan laitevalmistajille työkalut hiljaisempien, ohuempien ja kevyempien pelikannettavien toteuttamiseksi.

NVIDIAn mukaan uudessa Max-Q:ssa kaikki keskeiset osa-alueet (kannettavan rakenne, grafiikkapiiri, ajurit, jäähdytys- ja virransyöttökomponentit) on mietitty uusiksi parhaan mahdollisen pelikokemuksen saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi ohuissa kuorissa. Käytännössä yritys ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mitä innovaatioita nämä osa-alueet sisältävät etenkin kannettavan rakenteellisen toteutuksen kannalta, eikä myöskään varsinaisesti julkaissut uutta grafiikkapiiriä sen tarpeisiin.

Konkreettisesti Max-Q tarkoittaa uusien sitä hyödyntävien kannettavien tapauksessa ainakin sitä, että Geforce GTX 10 -sarjan näytönohjaimien käyttöjännitettä, lämmöntuottoa ja kellotaajuuksia on optimoitu ohuita kannettavia silmälläpitäen. Lisänä WhisperMode-tekniikka pyrkii tekemään pelikannettavista hiljaisempia (<40 dBA) pelikäytössä rytmittämällä pelin ruudunpäivitysnopeutta näytönohjaimen säätöjen kanssa (framerate throttling).

NVIDIAn mukaan Max-Q-pelikannettavia on luvassa useilta eri valmistajilta kesäkuun aikana. Ainakin Asus, Acer ja MSI ehtivät jo esittelemään Computexissa omat näkemyksensä uusimman sukupolven ohuista peliläppäreistä.

Lähde: NVIDIA, Anandtech

This site uses XenWord.
;