GeForce 397.31 -ajureissa on poikkeuksellisen paljon uusia ominaisuuksia mm. NVIDIA RTX-, Vulkan 1.1- ja NVDecode-tukien myötä.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 397.31 -ajurit tukevat Windows 7-, 8(.1)-, ja 10 -käyttöjärjestelmiä ja GeForce 600 -sarjaa ja sitä uudempia näytönohjaimia. Ajurit ovat ensimmäiset 396-sarjan ajurit ja NVIDIAn aiemmin ilmoituksen mukaisesti ne ovat saatavilla vain 64-bittisille käyttöjärjestelmille ja tukevat vain Kepleriä ja sitä uudempia arkkitehtuureita. NVIDIAn ajurisivuilla on virheellisesti mainittu myös GeForce 400- ja 500-sarjat tuettujen näytönohjainten joukossa.

GeForce 397.31 -ajureissa on poikkeuksellisen suuri joukko uudistuksia. Ajureissa on uusina ominaisuuksina tuki Vulkan 1.1- ja NVDecode-rajapinnoille, uudet Optimus- ja NVHybrid-teknologioita tukevat NVdlist.dll- ja NVdlistx.dll-kirjastot, uusi jälkensä siivoava asennusohjelma sekä tuki NVIDIA RTX:lle. Lisäksi HD Audio -ajuria on päivitetty tukemaan uusia näytteenottotaajuuksia HDMI-liitännän läpi (32 kHz, 88,2 kHz ja 176,4 kHz).

NVIDIA RTX on yhtiön uusi säteenseurantaan (ray tracing) suunniteltu työkalupaketti, joka tukee Microsoftin DirectX Raytracing -rajapintaa (DXR) ja Volta-arkkitehtuuriin perustuvia näytönohjaimia. Ominaisuuden hyödyntäminen vaatii lisäksi vähintään Windows 10:n RS4-version, eli tänä keväänä julkaistavan merkittävän Windows-versiopäivityksen. Päivitys on tällä hetkellä saatavilla Windows Insider -ohjelman kautta. Lisäksi käyttäjä tarvitsee Microsoftin DXR-kehittäjäkitin.

NVDecode-rajapinta on tarkoitettu nimensä mukaisesti NVIDIAn grafiikkapiirien videodekooderin hyödyntämiseen. Aiempiin rajapintoihin nähden NVDecode tuo mukanaan muun muassa mahdollisuuden uudelleenkonfiguroida dekooderin asetukset ja resoluution käynnistämättä koko dekooderia uudelleen. Tämän kerrotaan nopeuttavan esimerkiksi tilanteita, joissa on useita erillisiä ja eri asetuksia vaativia videopätkiä peräkkäin. Itse rajapinta tulee saataville kuluvan neljänneksen aikana eli kesäkuun loppuun mennessä.

Perinteisempien päivitysten osalta GeForce 397.31 -ajurit tuovat mukanaan Game Ready -leiman BattleTech- ja FrostPunk-peleille. Lisäksi mukana on uudet tai päivitetyt SLI-profiilit Descenders-, FrostPunk-, Warhammer: Vermintide 2- ja Far Cry 5 -peleille sekä uudet tai päivitetyt 3D Vision -profiilit Descenders- (Good) ja EVE Valkyrie: Warzone -peleille (Good).

Ajurit korjaavat myös joukon aiempien ajureiden bugeja ja mukana on myös valmiiksi tiedossa olevia ongelmia, joihin voit tutustua tarkemmin ajureiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

This site uses XenWord.
;