Futuremarkin 3DMark-tulostietokantaan on ilmestynyt uusia 687F:C1-laitetunnuksella varustetulla Radeonilla ajettuja tuloksia. 687F:C1:n oletetaan aiempien vuotojen perusteella olevan nimenomaan pelikäyttöön tarkoitettu Radeon RX Vega.

AMD julkaisi viime kuun lopulla Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimen. Vega-arkkitehtuurin ensiesiintyminen kuluttajien käsissä ei jättänyt arkkitehtuurista onnistunutta kuvaa etenkään pelisuorituskyvyn osalta, mutta AMD varoitti jo etukäteen, ettei Vega Frontier Editionin suorituskyvystä pidä vetää johtopäätöksiä pelikäyttöön tarkoitetun Radeon RX Vegan suorituskyvystä.

Nyt Futuremarkin 3DMark-tietokantaan on ilmestynyt uusia Vega-tuloksia, jotka ovat oletettavasti tulevalla Radeon RX -mallilla ajettuja. RX-malliin viittaa vanha tuttu 687F:C1 -laitetunnus, 8 Gt:n muisti ja Frontier Editionia korkeammat kellotaajuudet. 3DMarkin mukaan näytönohjaimen grafiikkapiirin kellotaajuus on 1630 MHz ja muistit toimivat 1,89 Gbps:n nopeudella. Ensimmäisenä 687F:C1:llä ajetun tuoreen tuloksen löysi WCCFTech, jonka jälkeen VideoCardz kaivoi esiin vielä lisää eri kokoonpanoilla ajettuja tuloksia.

3DMark 11 Performance -testillä ajetut tulokset antavat ainakin tässä vaiheessa paremman kuvan Vegan suorituskyvystä kuin Frontier Edition. Vega 687F:C1 nettoaa testiajosta ja kokoonpanosta riippuen 27 890 – 31 873 pisteen tuloksen Graphics Scoren osalta. Korkein 31 873 pisteen tulos on ajettu 4 GHz:n kellotaajuudella toimivalla Core i7-6700K -prosessorilla. WCCFTechin mukaan GeForce GTX 1080 nettoaa samassa testissä Graphics Score -pistemääräkseen 27 618 ja GeForce GTX 1080 Ti 38 389 pistettä, kun prosessorina on vastaavasti 4 GHz:n kellotaajuudella toimiva i7-6700K.

VideoCardzin mukaan MSI:n tehtaalla ylikellotettu GTX 1080 Gaming X saisi vakiona 30 400 pistettä ja maksimiinsa ylikellotettuna 32 194 pistettä, mutta sivustolla ei ole tarjota testiajoihin 3DMark-tietokantalinkkiä, joten on mahdotonta varmistaa onko ne ajettu vastaavalla kokoonpanolla. VideoCardz on myös merkinnyt osaan tuloksista Radeonin kellotaajuuden perään +-merkin, mutta ei ole kertonut sille syytä. 3DMark 11 tunnistaa kaikissa ajoissa näytönohjaimen kellotaajuudeksi 1630 MHz.

3DMark 11 Performance -tulokset antavat huomattavasti suorituskykyisemmän kuvan Vega-arkkitehtuurista, kuin Frontier Editionilla ajetut testit. Niistä ei kuitenkaan kannata vielä tässä vaiheessa vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Realistinen kuva Radeon RX Vegan suorituskyvystä saadaan, kun näytönohjain julkaistaan SIGGRAPH-messujen yhteydessä kuun lopussa ja näytönohjaimet tulevat riippumattomien tahojen testattaviksi.

This site uses XenWord.
;