Nokia-brändillä nykyään Android-älypuhelimia valmistava suomalainen HMD Global ja saksalainen Zeiss ovat solmineet eksklusiivisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä tulevissa Nokia-älypuhelimissa tullaan näkemään Zeissin kameratekniikkaa.

Käytännössä Zeiss-yhteistyö tarkoittaa laaja-alaisesti kuvakäsittelyä eli kokonaista ekosysteemiä liittyen ohjelmistoihin, näyttöjen laatuun ja optiikkasuunniteluun.

Nokian ja Zeissin yhteistyö juontaa juurensa alunperin jo yli 10 vuoden taakse, kun Zeissin optiikkaa käytettiin ensimmäisen kerran Nokia N90 -puhelimessa. Sen jälkeen Nokian puhelimissa on nähty erilaisia Zeissin kanssa yhteistyössä kehitettyjä teknisiä kuvausinnovaatioita, joista mieleenpainuvimmat mallit ovat Nokia 808 PureView, Nokia N8 ja hirviökamerapuhelimeksikin tituleerattu 41 megapikselin kamerakennolla varustettu Lumia 1020.

Pitkästä historiastaan huolimatta HMD Globalin ja Zeissin piti solmia yhteistyösopimus virallisesti uudelleen sillä Nokia myi puhelinliiketoimintansa Microsoftille.

Valitettavasti tarkempia yksityiskohtia esimerkiksi tulossa olevista tuotteista tai aikatauluista ei vielä kerrottu, mutta käytännössä Zeiss-kameratekniikkaa uskotaan olevan käytössä jo seuraavaksi julkaistavissa korkeamman hintaluokan Nokia-älypuhelimissa, joiden mallinimet ovat 7, 8 ja 9.

 

Huhu HMD Globalin ja Xiaomin yhteistyöstä oli uutisankka

HMD Globalin ja Zeissin yhteistyöilmoitus tulee vain päivä sen jälkeen, kun Nokia ja kiinalainen Xiaomi ilmoittivat solmineensa sopimuksen liiketoimintayhteistyöstä sekä monivuotisesta patenttiyhteistyöstä.

Netissä on liikkunut viime päivinä epämääräisiä huhuja myös HMD Globalin ja Xiaomin potentiaalisesta yhteistyöstä, mutta huhu on jo osoittautunut uutisankaksi. Huhut edullisen Xiaomi Surge S1 -järjestelmäpiirin käytöstä Nokia-älypuhelimissa voidaan haudata.

HMD Global ei halunnut kommentoida io-techille Nokian ja Xiaomin sopimusta , sillä osapuolina ovat kaksi ulkopuolista yritystä. Teoriassa HMD Globalilla lienee kuitenkin Nokian kautta mahdollista neuvotella yhteistyöstä myös Xiaomin kanssa, jos sille on tarvetta.

Lähde: HMD Global

This site uses XenWord.
;