Oppon näytön liukumekanismi toimii moottoreiden avulla ja ainakin esittelyvideolla sovellukset mukautuivat muuttuvaan kokoon sulavasti.

TCL:n tiedetään valmistelleen jo pidempään esiin liukuvalla näytöllä varustettua älypuhelinta. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Oppo on ehtimässä apajille ensimmäisenä.

Oppo on julkaissut YouTubessa videon Inno Day 2020 -tapahtumastaan, jossa se esittelee käytännössä esiinliukuvalla näytöllä varustettua konseptipuhelinta, Oppo X 2021:tä. Puhelimen näytön liukumekanismi on toteutettu sisäänrakennetuilla moottoreilla ja sitä hallitaan liu’uttamalla sormea puhelimen kylkeä pitkin.

Näytön koon muuttaminen tapahtuu täysin saumattomasti ja ruudulla oleva sisältö sopeutuu muuttuvaan kokoon sulavasti. Lisäksi esimerkiksi videota katsoessa, mikäli näyttö ei ole levennetty täyteen mittaansa, se liu’uttaa automaattisesti lisää näyttöä näkyviin, jotta juuri tulleen viestin voi lukea ilman, että videon katsominen häiriintyy.

Oppo X 2021 on tässä vaiheessa vain konseptipuhelin, mutta etenkin kiinalaisvalmistajat ovat kunnostautuneet ennenkin konsepteiksi kuvailtujen puhelinten tuomisessa myös laajempaan myyntiin.

Päivitys:

YouTube-kanava My Mobile on saanut käsiinsä Oppo X 2021:n ja julkaissut siitä unboksaus- ja ensituntumat videon.

This site uses XenWord.
;