Ennätystuloksesta poikkeuksellisen tekee se, että tyypillisesti listan kärkipaikat ovat kuuluneet nestemäisellä typellä jäähdytetyille näytönohjaimille.

AMD julkaisi eilen myyntiin uudet Radeon RX 6800 -sarjan näytönohjaimet. Lucky_n00b nimimerkillä tunnettu indonesialainen ylikellottaja Alva Jonathan on ottanut heti ilon irti uudesta näytönohjaimesta ja saanut varsin poikkeuksellisella tavalla haltuunsa HWBotin ennätystilastoista ykköspaikan 3DMark Fire Strikessä.

Lucky_n00bin 3DMark Fire Strike tulos on 47 932 pistettä, mikä riittää HWBotin 3DMark Fire Strike -listojen kärkisijaan yhdellä grafiikkapiirillä reilun 200 pisteen erolla ennen toiselle sijalle pudonnutta korealaista ylikellottajaa safediskiä. Erikoisen tuloksesta tekee se, että siinä missä safediskin tulos oli ajettu nestemäisellä typellä jäähdytetyllä GeForce RTX 3090:llä, on Lucky_n00bin Radeon RX 6800 XT:tä jäähdytetty vain sen referenssijäähdyttimellä. Näytönohjain oli asetettu toimimaan 2650 MHz:n kellotaajuudella, mutta se ei kuvaa näytönohjaimen todellista kellotaajuutta, joka jäi testissä selvästi matalammaksi.

Molemmat ovat saavuttaneet tuloksensa nestemäisellä typellä jäähdytetyllä Ryzen 9 5950X -prosessorilla, mutta niiden kellotaajuuksissa on ollut merkittävä ero. Siinä missä safediskin prosessori toimi testissä 5998 MHz:n kellotaajuudella, ajoi Lucky_n00b omaa Ryzeniään vain 5423 MHz:n kellotaajuudella.

Huomionarvoista Lucky_n00bin tuloksessa on se, että testiajoa varten oli säädetty näytönohjaimen tesselaatioasetuksia, mikä tarkoittaa, ettei tuloksella ole asiaa virallisille 3DMark-tuloslistoille. HWBotin säännöt asian suhteen ovat ilmeisesti löysemmät, sillä tulosta ei ole poistettu, vaikka hän mainitsi asiasta heti. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, onko safediskin ajamassa tuloksessa käytetty joitain UL Benchmarksin mustalta listalta löytyviä säätöjä.

Lähde: HWBot

This site uses XenWord.
;