3DMark PCI Express -testi on tarkoitettu näytönohjaimen ja prosessorin välisen todellisen kaistan mittaamiseen, eikä esimerkiksi harvoin PCI Express -kaistasta kiinni jäävän pelisuorituskyvyn mittaamiseen.

UL Benchmarks eli entinen Futuremark on julkaissut uuden testin 3DMark-testiohjelmistoonsa. 3DMarkin uusi testiosio keskittyy AMD:n Ryzen 3000 -sarjan mukana markkinoille tulevaan PCI Express 4.0 -väylään.

3DMark PCI Express Feature Test -testiosio on nimensä mukaisesti PCI Express -väylän ominaisuuksien ja nopeuden testaamiseen tarkoitettu testiosio. Testi on ajoitettu yhteen ensimmäisten kuluttajamarkkinoille saapuvien PCI Express 4.0 -standardia tukevien laitteiden julkaisun kanssa.

UL Benchmarksin mukaan testi on suunniteltu ottamaan kaikki irti uuden väylästandardin tarjoamasta lisäkaistasta ja se saturoidaan syöttämällä prosessorilta suuria määriä verteksi- ja tekstuuridataa joka ruutua varten. Yhtiö kuitenkin huomauttaa, että kyse on synteettisestä testistä, joka on suunniteltu nimenomaan täyttämään koko kaista, eikä vastaavia eroja eri PCI Express -versioiden välillä odoteta nähtävän peleissä. Se soveltuu kuitenkin hyvin myös vanhempien versioiden todellisen PCI Express -kaistan mittaamiseen. Käytössä oleva kaista riippuu paitsi emolevystä ja näytönohjaimesta, myös muun muassa siitä mihin PCI Express -paikkaan näytönohjain on asetettu ja väylään liittyvistä BIOS-asetuksista.

Testi tukee kaikkia DirectX 12 -yhteensopivia erillisnäytönohjaimia. Integroidut ja ulkoiset näytönohjaimet eivät ole tuettuja ja useamman näytönohjaimen konfiguraatiossa testi ajetaan ensisijaisella grafiikkapiirillä.

PCI Express Feature Test on ilmainen päivitys 3DMark Advanced Edition- ja Professional Edition -versioille. 3DMark Advanced Edition on parhaillaan 85 %:n alennuksessa Steamissa, jolloin sen hinnaksi jää 3,74 euroa. Advanced Edition sisältää 3DMarkin kaikki testiosiot.

Lähde: UL Benchmarks

This site uses XenWord.
;