Jatkossa ColorOS ja OxygenOS ovat käytännössä käyttöliittymiä saman järjestelmän päällä. Samalla OnePlussan lippulaivapuhelinten päivitystuki parani luvattua pidemmäksi.

Uutisoimme hiljattain Oppon ja OnePlussan aikeista yhdistää toimintojaan entistä enemmän hyviksi osoittautuneiden kokeilujen jälkeen. Nyt esimerkit alkavat näkyä myös käytännössä, kun OxygenOS-tuoteryhmäjohtaja Gary C. ilmoitti käyttöjärjestelmän tulevista muutoksista.

Gary C:n foorumipostauksen mukaan OnePlus ja Oppo työskentelevät parhaillaan OxygenOS:n ja ColorOS:n koodipohjien yhdistämiseksi. Panostamalla yhteen käyttöjärjestelmään yhtiöiden kehitysresurssit saadaan kohdennettua paremmin parempien käyttökokemuksien takaamiseksi.

Samaan aikaan Gary C. kuitenkin vakuuttaa myös, että OxygenOS tulisi jatkossakin pysymään OnePlus-puhelinten käyttöjärjestelmänä. Käytännössä tulevaisuudessa sekä Oppon että OnePlussan puhelimissa tulee kuitenkin pyörimään sama käyttöjärjestelmä ja OxygenOS:stä ja ColorOS:stä voidaan puhua ennemminkin käyttöliittyminä. Tiedotteen mukaan käyttäjät eivät todennäköisesti tule edes huomaamaan muutosta, sillä se tapahtuu ”kulissien takana”.

Käyttöjärjestelmien yhdistämisen vapauttamat resurssit tulevat näkymään ainakin entistä parempana päivitystukena. Jatkossa lippulaivaluokan OnePlus-puhelimet, mukaan lukien T- ja R-mallit, tulevat saamaan kolme Android-versiopäivitystä ja neljä vuotta tietoturvapäivityksiä. Lupaus koskee malleja OnePlus 8 -sarjasta lähtien. Sitä aimpien lippulaivapuhelinten päivitystuki pysyy luvatussa, eli kahdessa versiopäivityksessä ja kolmen vuoden tietoturvapäivityksissä.

OnePlus Nord- ja Nord CE -mallit tulevat saamaan kaksi Android-versiopäivitystä ja kolme vuotta tietoturvapäivityksiä, kun Nord N -sarjan malleille on luvassa vain yksi Android-versiopäivitys. Tietoturvapäivityksiä Nord N -sarja saa kuitenkin samat kolme vuotta, kuin Nord- ja Nord CE -mallitkin.

Lähde: OnePlus

This site uses XenWord.
;