Panasonicin VR-lasit muistuttavat jo nyt enemmän aurinkolaseja kuin perinteisiä VR-laseja, mutta myyntiin aiottu malli tulee olemaan vielä nykyistä prototyyppiä selvästi kevyempi.

Viime viikolla pidetyt CES 2020 -messut tuskin jättivät ketään kylmäksi, sillä uutta ja mielenkiintoista teknologiaa oli tarjolla liki joka alalta. Tietokonemaailmassa verrattain pientä roolia vetänyt Panasonic esitteli tapahtumassa omat valtavirrasta poikkeavat virtuaalilasinsa.

Panasonicin virtuaalilaseilla ei ole tällä hetkellä virallista nimeä, eivätkä ne tule saapumaan markkinoille esitellyssä muodossaan. Tästä huolimatta steampunk-henkisesti muotoillut lasit ovat aurinkolasimaisuudessaan raikas tuulahdus massiivisten virtuaalilasien täyttämälle kentälle. Engadgetin mukaan lasit ovat keveydestään huolimatta vielä sen verran etupainoiset, että ne voivat tuntua joidenkin käyttäjien mielestä epämukavilta, mutta Panasonicin kerrotaan työskentelevän nykyistä kevyemmän ja paremmin tasapainotetun mallin parissa.

Panasonicin esittelemät lasit ovat yhtiön mukaan ensimmäiset HDR-näytöillä varustetut virtuaalilasit. Yhtiö kehitti yhteistyössä Kopin Corporationin kanssa micro-OLED-paneelit, jotka tarjoavat laseissa UHD-resoluution, joskin epäselväksi jäi, onko kyse kummankin näytön resoluutiosta, vai molempien yhteen lasketusta. Korkean resoluution kerrotaan olleen myös avain, jonka vuoksi lasit ovat vapaat ns. screendoor-efektistä eli pikselirajojen näkymisestä häiritsevänä verkkona.

Steampunk-henkisiä aurinkolaseja muistuttavan rakenteen laseille on mahdollistanut Panasonicin, Kopin Corporationin ja 3M Companyn yhteistyössä kehittämä kokonainen optinen moduuli. Virtuaalilasien muodon ja koon vuoksi silmälasien käyttö niiden kanssa ei onnistu, mutta lasit tukevat sen sijasta vaihdettavia linssejä eri vahvuuksilla. Äänentoistosta ovat vastuussa sankoihin asennetut in-ear-nappikuulokkeet. Kuulokkeissa hyödynnetään Technicsin kehittämiä magneettista nestettä hyödyntäviä elementtejä.

Lähde: Panasonic, Uutiskuva: Palmer Luckey @ Twitter

This site uses XenWord.
;