PCI-SIG pesee kätensä tapauksesta todeten, ettei se ota kantaa laitteiden varsinaiseen suunnitteluun ja että on valmistajien vastuulla varmistaa, että tuotteet ovat läpikotaisin testattuja ja turvallisia kuluttajille.

Uuden 12VHPWR-virtaliittimen alkutaival on ollut vähemmän mairitteleva, kun käyttäjät ovat raportoineet sulaneista virtaliittimistä GeForce RTX 4090 -näytönohjaimilla. Erinäisten teorioiden ja tutkimusten jäljiltä tultiin yleisesti yhteen lopputulemaan: Suurimmassa osassa tapauksia vika on ollut käyttäjän huolimattomuudessa ja liittimet ovat jääneet painamatta pohjaan.

Aihe oletettiin jo haudatuksi NVIDIAnkin todettua käyttäjävirheiden olevan suurin syy heidän tietoonsa tulleissa noin 50 tapauksessa maailmanlaajuisesti. Nyt PCI-SIG on kuitenkin käynyt vielä raottamassa arkun kantta käytännössä heittämällä kaikki muut osalliset rekan alle.

Järjestön tiedotteessa kerrotaan yhden valmistajan raportoineen PCI-SIGille potentiaalisesta turvallisuusriskistä sekä jo vireillä olevasta oikeudenkäynnistä, jossa 16-pinnistä 12VHPWR-liittimen syytetään olevan vakava turvallisuusriski kuluttajille. PCI-SIGin mukaan kaikkien sen jäsenten, jotka valmistavat mitään järjestön hallinnoimiin teknologioihin perustuvia laitteita, on tehtävä kaikki tarpeelliset toimet käyttäjäturvallisuuden takaamiseksi. Esimerkkinä mainittiin myös oikeusjutussa kuvailtujen tapausten testaaminen ja toistaminen.

Varsinainen rekan alle heittäminen tapahtui, kun PCI-SIG muistutti sen toimittavan vain tarpeelliset tekniset tiedot ja ominaisuudet yhteensopivuuden takaamiseksi eikä se ota kantaa itse suunnitteluun, valmistukseen, materiaaleihin ja niin edelleen. PCI-SIG:n mukaan on valmistajien vastuulla varmistaa, että kaikki heidän valmistamansa laitteet ovat turvallisia ja läpikotaisin testattuja kaikilta osa-alueiltaan.

Tiedotteesta raportoinut Tom’s Hardware painotti artikkelissaan vielä, että yllä olevan kaltaisia ulostuloja standardeja hallinoivilta järjestöiltä ei nähdä juuri koskaan. Tiedotteella tehdäänkin selväksi, että PCI-SIG haluaa pestä omat kätensä asiasta täysin ja varmistaa, ettei vastaavaa tapahdu tulevaisuudessa.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;