Kyseessä on ensimmäiset nestejäähdytystuotteet aiemmin lähinnä koteloistaan ja ilmajäähdytteisistä prosessoricoolereistaan tutulle yritykselle.

Phanteks on tullut monille tutuksi suosittuna kotelo- ja prosessorijäähdytinvalmistajana. Nyt yhtiö on päättänyt laajentaa tuotekirjoaan myös nestejäähdytyksen puolelle. Phanteks on brändännyt nestejäähdytystuotteensa Glacier-sarjaksi.

Glacier C350i on Intelin LGA 115x- ja LGA 2011-3 -prosessorikannoille suunniteltu nestejäähdytysblokki. Blokin pohja on valmistettu nikkelöidystä kuparista ja sen päällä on viiden millimetrin korkuinen jäähdytysrivasto, jonka ripojen leveys ja etäisyys toisistaan on 0,4 mm. Letkuliittimissä käytetään Viton-fluoroelastomeeristä valmistettuja O-renkaita. Blokin strategiset mitat ovat 90 x 90 x 35 mm.

Prosessoriblokin kansi on valmistettu läpikuultavasta akryylista ja sen sisältä löytyy sisäänrakennettu RGB-valaistus. Valaistus on synkronoitavissa RGB-valaistusta tukevien emolevyjen ja Phanteksin omien RGB-valaistujen koteloiden kanssa, jonka lisäksi sitä voi hallita Asuksen Aura Syncin ja MSI:n Mystic Light Syncin avulla. Blokki on saatavilla Satin Black- ja Mirror Chrome -versioina, mutta niiden erot näyttäisivät rajoittuvan vain kiinnitysjärjestelmään ja kahteen pieneen kappaleeseen blokin kannessa.

Glacier C350i -nestejäähdytysblokin suositushinta on 79,90 euroa.

Glacier G1080 tulee markkinoille suoraan viiden eri version sarjana. Nestejäähdytysblokki on tarkoitettu näytönohjaimille, ja se tukee versiosta riippuen NVIDIAn Founders Edition-, Asuksen Strix-, EVGA:n FTW-, Gigabyten G1- ja MSI:n Gaming -sarjojen GeForce GTX 1070- ja GTX 1080 -malleja.

Koko näytönohjaimen peittävän Glacier G1080:n runko on valmistettu hiekkapuhalletusta alumiinista, mutta GPU-kontaktia varten siitä löytyy nikkelöity kuparisydän. Letkuliitännöissä käytetään Viton O-renkaita.

Blokin kansi on päädyistään musta, mutta grafiikkapiirin ja muistien aluetta peittää läpinäkyvä akryyli. Glacier-sarjan nestejäähdytysblokeista löytyy myös sisäänrakennettu RGB-valaistus, joka prosessoriblokin tavoin on yhteensopiva RGB-emolevyjen, yhtiön omien RGB-koteloiden sekä Asus Aura- ja MSI Mystic Light -tekniikoiden kanssa.

Glacier G1080 -nestejäähdytysblokkien suositushinta riippuu sen tarkemmasta mallista. Founder Edition -malleille suositushinnaksi on asetettu 129,90 euroa, kun Asuksen, EVGA:n, Gigabyten ja MSI:n näytönohjaimille tarkoitettujen versioiden suositushinta on 149,90 euroa.

Uusien nestejäähdytysblokkiensa tueksi Phanteks julkaisi myös erilliset liitinpaketit sekä koville putkille että pehmeille letkuille. Liittimet tulevat saataville suorina sekä liitännän 45- tai 90-asteen kulmaan kääntävinä versioina. Putkiliittimet tukevat 12 ja 16 mm:n putkia ja letkuliittimet 16/10 ja 13/10 mm:n letkuja. Kaikki liittimet ovat saatavilla sekä Satin Black- että Mirror Chrome -viimeistelyllä.

Lähteet: Phanteks, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;