Tuoreissa kuvavuodoissa nähdään AMD:n pian julkaistavat Ryzen-myyntiprosessorit, myyntipakkaukset sekä vakiocoolerit.

Videocardz-sivusto on saanut käsiinsä kuvia, joissa nähdään kymmeniä Ryzen 7 -prosessoreita ja kyseessä on ensimmäisen kerran myyntiin saapuvat retail-prosessorit, eikä engineering sample -testikappaleet.

Prosessoreiden lämmönlevittäjään on merkitty tekstit ”Diffused in USA” ja ”Made in China”. Käytännössä tekstit tarkoittavat, että piisirut on valmistettu Globalfoundriesin New Yorkissa sijaitsevassa 14 nanometrin tuotantolaitoksessa ja prosessorit on viimeistelty Kiinassa myyntikuntoon eli piisirut liitetty AM4-kannan liitäntäpinneillä varustettuun hartsialustaan ja asetettu lämmönlevittäjä piirisirun päälle.

Urugualainen Informaticacero-sivusto on puolestaan saanut käsiinsä ja julkaissut listauksen myyntiin saapuvista Ryzen 7 -sarjan prosessoreista. Listassa on eri mallien tuotekoodit sekä kuvat myyntipakkauksista ja vakiocoolereista sekä coolereiden tekniset ominaisuudet.

Listan mukaan suorituskykyisimmät Ryzen 7 1800X- ja 1700X-mallit tulevan myyntiin joko ilman vakiocooleria tai boksattuna 140 watin jäähdytysteholla varustetulla Wraith Max -coolerilla. Edullisin Ryzen 7 1700 -malli tulee saataville 95 watin jäähdytysteholla varustetulla Wraith Spire -coolerilla, joka viittaisi siihen että prosessorin todellinen TDP-arvo on 65 wattia, kuten jo aiemmin uutisoitiin.

io-tech on vahvistanut omista lähteistään myyntiin tulevien Ryzen 7 -prosessoreiden Suomihinnat. AMD julkaisee Ryzen-prosessorit virallisesti 2. maaliskuuta klo 17 Suomen aikaan.

AMD:n Radeon-grafiikkaosaston johtaja Raja Koduri julkaisi eilen Twitter-tilillään kuvan puisesta laatikosta, jonka voidaan olettaa olevan medioille lähetettävä arvostelusetti.

Aikaisemmin esim. jälleenmyyjille ja PC-rakentajille on lähetetty ennakkotestausta varten muun muassa Ryzen 7 1700X -prosessorin engineering sample -testikappaleita, joissa Turbo- ja Extended Frequency Range- eli XFR-ominaisuudet eivät välttämättä ole toimineet niin kuin varsinaisissa prosessoreiden valmiissa myyntiversioissa. Tästä syystä toistaiseksi netissä liikkuneisiin testivuotoihin kannattaa suhtautua varauksella ja samalla muistaa, että useimmat vuodot ovat osoittautuneet feikeiksi.

Lähteet: Videocardz & Informaticacero

This site uses XenWord.
;