Intelin Tiger Lake -kannettavat tukevat Thunderbolt 4 -teknologiaa ja sen kautta myös USB4-standardia. Nyt piiripula on iskenyt kannettavien valmistajiin nimenomaan Tiger Lake -kannettavissa, mutta eri suunnasta kuin ensin voisi olettaa.

Igor’s Labin saamien tietojen mukaan globaali piiripula on iskenyt konkreettisesti kannettavien valmistajiin Tiger Lake -emolevyjen Thunderbolt 4/USB4 -sertifioitujen USB-C- ja USB PD -ohjainpiirien kohdalla. Käytössä ollut Texas Instrumentsin 994AD on yksinkertaisesti loppu toistaiseksi, eikä sitä ole saatavilla toistaiseksi likimainkaan riittävissä määrin. Samat ohjeistukset koskevat lisäksi Maple Ridge -koodinimellisiä erillisiä Thunderbolt 4 -ohjaimia.

Väliaikaisena ratkaisuna Intel on vuotaneen dian mukaan antanut OEM-valmimstajille luvan käyttää Texas Instrumentsin 993AC- ja 994AC-ohjainpiirejä 994AD:n tilalla niin kauan, kuin 994AD:n saatavuusongelmat jatkuvat. Kyseiset ohjainpiirit eivät ole USB4-sertifioituja, mutta Intelin mukaan ne ovat yhteensopivia ja antavat käyttäjälle identtisen kokemuksen.

Lisäksi OEM-valmistajia kehotetaan keskittymään Thunderbolt 4:ään ja poistamaan sekä digitaalisesta että mahdollisuuksien mukaan fyysisistä materiaaleista viittaukset USB4:ään. Digitaalisessa materiaalissa annetaan toiseksi vaihtoehdoksi kertoa Thunderbolt 4:n eduista ja mainita USB4 vain yhteensopivuuden merkeissä.

Lähde: Igor’s Lab