NVIDIAn GeForce RTX 30 -mobiilinäytönohjaimia on saatavilla yhteensä 28 eri varianttia, vaikka nimiä on vain kolme. Jatkossa NVIDIA edellyttää kannettavien valmistajia ilmoittamaan käyttämänsä GPU:n kellotaajuudet ja TDP-arvot kuluttajille.

NVIDIA julkaisi CES 2021 -virtuaalimessuilla uudet GeForce RTX 30 -sarjan mobiilinäytönohjaimet ja nyt ensimmäiset niistä ovat saapuneet myös markkinoille. Uusien näytönohjainten ympärillä on ollut kuitenkin tavallista enemmän epätietoisuutta, kun NVIDIA poisti käytöstä Max-Q-merkinnän, joka kertoi aiemmin kyseisen mallin olevan normaalia matalammalla TDP-arvolla.

NVIDIA reagoi nopeasti median ja käyttäjien protesteihin Max-Q-merkinnän poistosta ilmoittamalla, että yhtiö tulee rohkaisemaan kannettavien valmistajia ilmoittamaan näytönohjainten tarkemmat tiedot suoraan tuotetiedoissa. Pian sen jälkeen yhtiö muutti vielä kerran kantaansa todeten, että yhtiö rohkaisun sijasta edellyttää sekä näytönohjaimen TDP-arvon että kellotaajuuksien ilmoittamista jatkossa.

Vaikka lopputulokseen päädyttiin ylimääräisten mutkien kautta, on tulos jopa selvästi parempi, kuin alkuperäinen lähtötilanne; enää jää arvioitavaksi kannettavan jäähdytyksen riittävyys kyseisille luvuille. Löydät alta NVIDIAn OEM-valmistajille tarjoamien eri mallien tarkemmat tiedot, jotka paljastavat samalla Max-Q-nimen olevan edelleen sisäisesti käytössä. Lista on peräisin ComputerBase-sivustolta.

GeForce RTX 3080

GeForce RTX 3080:n mobiiliversio perustuu GA104-grafiikkapiiriin, joka on työpöytäpuolella tuttu RTX 3060 Ti- ja RTX 3070 -malleista. Grafiikkapiirissä on käytössä täydet 6144 CUDA-ydintä ja 256-bittinen muistiväylä.

 

GeForce RTX 3070

GeForce RTX 3070 perustuu samaan GA104-grafiikkapiiriin, mutta karsitumpana versiona. RTX 3070:n mobiiliversiossa on käytössä 5120 CUDA -ydintä ja 256-bittinen muistiväylä.

GeForce RTX 3060

GeForce RTX 3060:n mobiiliversio perustuu työpöytämallin tavoin GA106-grafiikkapiiriin. Mobiilimallissa on käytössä 3840 CUDA-ydintä ja 192-bittinen muistiväylä.

This site uses XenWord.
;