PowerColorin RX Vega Nano on vielä prototyyppiasteella eikä sen tuotteistamisesta ole tehty lopullista päätöstä.

AMD julkisti Radeon RX Vega -näytönohjaimet alun perin viime vuoden heinäkuussa SIGGRAPH-messuilla. Virallisesti julkistettujen RX Vega 56:n ja 64:n lisäksi paikan päällä esiteltiin myös Vega Nano -mallia, josta ei kuitenkaan irronnut sen enempää tietoa.

Vaikka AMD esittelikin Vega Nanoa ohimennen, on yhtiö viettänyt sen mahdollisen julkaisun osalta radiohiljaisuutta eikä näytönohjainta ole nähty edes messuilla sitten viime vuoden SIGGRAPHin. Ilman mitään varoitusta, Vega Nano ilmestyi jälleen nähtäville AMD:n järjestämissä Tech Day -tapahtumissa. Tällä kertaa kyse ei ollut kuitenkaan yhtiön omasta prototyypistä, vaan hopean hohtoinen jäähdytyksen kuori oli vaihtunut mustaan, kuoren sisältä löytyvää alumiinisiiltä oli pidennetty vähän piirilevyä pidemmäksi, LED-valaistu R-logo kadonnut jäähdyttimen nurkasta ja tuuletinta koristi PowerColorin tarra. Piirilevy on kuitenkin edelleen liki identtinen, kuin AMD:n viime vuonna esittelemässä prototyypissä.

Saksalainen PC Games & Hardware onnistui saamaan PowerColorilta lisää tietoa asiasta, mutta ostohousuja on turha kenenkään lähteä vielä vetämään jalkaan. Kyse on PCGH:n mukaan prototyyppimallista, jonka lopullisesta tuotteistuksesta ei ole vielä päätetty. Näytönohjaimesta kerrottujen tietojen mukaan grafiikkapiiri on Vega 56:ta vastaavassa konfiguraatiossa, mutta esimerkiksi kellotaajuuksia ei paljastettu. Alkuperäisestä prototyypistä poiketen näytönohjaimessa on nyt käytössä 8- ja 6-pinniset lisävirtaliittimet.

This site uses XenWord.
;