Päivittyvien ajureiden lisäksi Android-pelimaailmaa hellitään Qualcommin ja Googlen kehittämällä Android GPU Inspectorilla, joka auttaa kehittäjiä optimoimaan pelinsä entistä paremmin.

Qualcomm ilmoitti viime vuonna tulevansa tuomaan mobiilimaailmaan PC-puolelta tutut päivitettävät näytönohjainajurit. Yhtiö käyttää järjestelmäpiireissään sen omaan suunnitteluun perustuvia Adreno-grafiikkaohjaimia.

Nyt Qualcomm on ilmoittanut ajuripäivitysten vihdoin käynnistyvän. Alun perin yhtiö lupasi päivityksiä vain aivan tuoreimmille malleilleen, mutta ilmoituksen myötä tiedetään myös Snapdragon 855 -järjestelmäpiireihin perustuvien mallien tulevan saamaan päivityksiä. Päivitykset tullaan jakamaan Play-kaupassa sovelluspäivitysten tapaan.

Ensimmäisenä päivitysvuoron saavat Googlen Pixel 4 ja 4 XL sekä Samsungin Galaxy Note 10 ja S10. Muut ja muiden valmistajien mallit tulevat seuraamaan perässä. Valitettavasti viimeinen vastuu ajuripäivitysten julkaisusta Play-kaupassa jää kuitenkin kullekin puhelinvalmistajalle itselleen, joten kaikkien puhelinmallien ei voida odottaa saavan päivityksiä ainakaan yhtä pitkään kuin jotkut muut, jos lainkaan. Pelinkehittäjät saavat Qualcommilta kuitenkin suoraan beeta-ajureita, jotta he voivat olla aktiivisesti mukana ajureiden kehitystyössä.

Qualcomm on työskennellyt lisäksi yhteistyössä Googlen kanssa uuden Android GPU Inspectorin parissa. Kyseessä on pelinkehittäjille suunniteltu sovellus, joka helpottaa renderöintitehtävien analysointia eri grafiikkaohjaimilla ja tunnistamaan samalla mahdollisia pullonkauloja ja optimointitilaisuuksia. Googlen kerrotaan löytäneen yhdessä pelinkehittäjän kanssa sen avulla paikan, jossa oli mahdollista säästää grafiikkaohjaimen käyttöastetta peräti 40 % (Pixel 4 XL:n konfiguraatiolla).

Lähteet: Qualcomm, Android Authority

 

This site uses XenWord.
;