Uutuuspiiri on entistä vähävirtaisempi ja tähtää aiempaa rikkaamman käyttökokemuksen tuottamiseen.

Qualcomm on esitellyt odotetusti uuden puettaville laitteille (ts. älykelloille) suunnatun Snapdragon Wear 3100 -järjestelmäpiirin. Se korvaa vuoden 2016 alussa julkaistun 2100-mallin. Uuden Snapdragon Wear 3100 -piirin luvataan tuovan merkittäviä parannuksia etenkin virrankulutuksen saralla.

Snadragon Wear 3100:lla varustetun kellon akunkeston pitäisi parantua tyypillisessä käytössä 4-12 tuntia edeltäjäpiirillä varustettuun vastaavaan kelloon nähden. 450 mAh akulla varustetussa esimerkkilaitteessa 3100 -piirin luvataan mahdollistavan jopa 15 tunnin toiminta-ajan GPS-seurannan ja sykemittauksen ollessa jatkuvasti päällä. Pelkistetyssä kellotilassa saman esimerkkilaitteen luvataan venyvän viikon akunkestoon.

Snapdragon 3100 perustuu uuteen hierarkiseen järjestelmäarkkitehtuuriin ja se sisältää uuden korkean hyötysuhteen DSP-yksikön sekä täysin uuden erittäin matalatehoisen QCC1110-apuprosessorin, joka avustaa tehokkaampia 1,2 GHz:n Cortex-A7-ytimiä (4 kpl) vähävirtaisissa tehtävissä, kuten ääni-, näyttö- ja sensoritoiminnoissa. Aiemmista tuotteista tuttu Snapdragon X5 LTE -modeemi on saanut parikseen uudet Gallium-arseeni-tehovahvistimet. Grafiikkasuorittimen virkaa hoitaa Adreno 304.

Qualcommin mukaan ensimmäiset Snapdragon Wear 3100 -piiriä tuotteissaan käyttävät valmistajat ovat Fossil Group, Louis Vuitton ja Montblanc, joiden kellot tulevat markkinoille viimeisen vuosineljänneksen aikana. Piiri on jo massatuotannossa ja sen toimitukset ovat alkaneet laitevalmistajille.

Lähde: Qualcomm

This site uses XenWord.
;