Qualcommin näkemyksen mukaan Apple on voinut vaihtaa Intelin modeemeihin vain jakamalla eteenpäin yhtiön teknologioita, joiden avulla kilpailijan modeemin suorituskykyä on voitu optimoida.

Apple ja Qualcomm ovat käyneet jo pitkään erilaisia oikeustaisteluja sekä keskenään että tavalla tai toisella toisiinsa liittyen. Oikeutta käydään parhaillaan useista eri patenttirikkomuksista ja tuoreimpana käänteenä Qualcomm syyttää Applea yrityssalaisuuksien levittämisestä.

Qualcommin tuoreimman haasteen mukaan Apple on levittänyt Intelille yhtiön liikesalaisuuksia. Haasteen mukaan Apple on luovuttanut sopimusten vastaisesti sen modeemien suorituskyvyn parantamiseen liittyviä tietoja, työkaluja ja lähdekoodeja Intelille, jotta näitä voitaisiin soveltaa myös Intelin modeemeihin. Yhtiön mukaan yrityssalaisuuksien jakelu eteenpäin olisi osa Applen vuosia jatkunutta operaatiota siirtyä sen piireistä kilpailijoiden piirien pariin.

Qualcomm pyrkii liittämään tapauksen osaksi toista oikeudenkäyntiä, jonka mukaan Apple ei ole sallinut yhtiölle sopimusten mukaista mahdollisuutta tutkia sen omistaman koodin käyttöä Applen tuotteissa. Qualcommin mukaan yhtiö on kuitenkin valmis ajamaan molempia tapauksia riippumatta siitä, salliiko oikeus niiden yhdistämisen vai ei.

Lähde: 9to5 Mac

This site uses XenWord.
;