Intelin 10 nanometrin valmistusprosessin ongelmat ovat siirtäneet sille suunniteltuja prosessoreita jo parilla vuodella eteenpäin.

Intelin prosessoripuoli on ollut AMD:n Ryzenin julkaisusta lähtien enemmän tai vähemmän sekaisin. Kilpailun sekoittaman pakan tilannetta ei auta se, että yhtiöllä on suuria ongelmia 10 nanometrin valmistusprosessinsa kanssa ja 14 nanometrin tuotantokapasiteetin riittämättömyyden vuoksi Intel joutuu päivittämään Vietnamissa sijaitsevan testi- ja kokoonpanolaitoksen Copy Exactly! -menetelmällä 14 nanometrin -prosessoreille sopivaksi (PDF).

Ice Lake on Intelin surullisen kuuluisaa Cannon Lakea seuraava arkkitehtuuri. Viimeisimpien tietojen mukaan sen julkaisun olisi pitänyt tapahtua 2019, hieman ennen vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla julkaistavaa palvelinpuolen Ice Lake-SP -versiota. Suunnitelmat ovat kuitenkin viivästyneet tuoreimpien vuotojen perusteella ja Ice Lake on luvassa kuluttajapuolellekin vasta 2020.

Expreviewin julkaisemien diojen mukaan Ice Laken julkaisu oli ajoitettu vuoteen 2019 vielä tämän vuoden maaliskuussa, mutta jo toukokuussa tilalle saatiin päivitetty roadmap, jossa Ice Lakea ei näy. Vuodet 2018 ja 2019 kattavan roadmapin mukaan ensi vuonna markkinoilla ovat Ice Laken sijasta Coffee Lake-R ja Whiskey Lake.

Lähde: Expreview

This site uses XenWord.
;