Uusi sopimus piirien toimittamisesta lippulaivapuhelimiin ympäri maailman lisää vettä myllyyn huhuille, joiden mukaan Samsung tulisi luopumaan omista Exynos-piireistään ensi vuoden Galaxy S23 -mallistossa

Samsungin on jo aiemmin huhuttu jättävän Exynos-järjestelmäpiirinsä pois ensi vuoden Galaxy S23 -mallistosta. Nyt Qualcomm on heittänyt huhuille lisää vettä myllyyn kertoessaan tulosjulkistuksensa yhteydessä tehneensä uuden sopimuksen Samsungin kanssa. Yritys tulee tarjoamaan entistä laajemmin Qualcommin piirejä korealaisvalmistajan lippulaivapuhelimiin ympäri maailman.

Qualcomm ei tietenkään voi kommentoida mahdollista Exynos-piirien käyttöä Samsungin puolesta, mutta Qualcommin toimitusjohtaja Cristiano Amon kertoo yrityksen tarjonneen jo tänä vuonna 75 prosenttia Samsungin Galaxy S22:n järjestelmäpiireistä ja ohjeistaa odottamaan ensi vuoden Galaxy S23:lle ja tuleville laitteille vielä suurempaa määrää. Amon kertoo kyseessä olevan myös usean vuoden sopimus.

Qualcommin lausunnon perusteella ei voi vielä todeta, etteikö Samsung voisi yhä käyttää Exynos-piirejä lippulaivoissaan, eli huhuja kokonaan Exynos-piiristä luopumisesta Qualcommin lausunto ei itsessään vahvista.

Ennestään Samsung on käyttänyt Snapdragoneja muun muassa Yhdysvaltojen markkinoilla, kun taas Euroopassa Galaxy S -mallit ovat käyttäneet Exynosta. Snapdragon-piirejä on kuitenkin nähty Euroopankin markkinoilla muun muassa Galaxy S FE -malleissa sekä valmistajan taittuvanäyttöisissä Galaxy Z -malleissa.

Lähde: Android Authority

This site uses XenWord.
;