REvil uhkaa julkaista loputkin varastamansa MacBook Air- ja Pro- sekä Apple Watch -malleihin liittyvät tiedostot, ellei Apple maksa sille 50 miljoonan dollarin lunnaita.

Applen alihankkijoihin kuuluva Quanta on joutunut hakkereiden kohteeksi. REvil-ryhmän toteuttamalla ryöstöretkellä napattiin talteen muun muassa Applen julkaisemattomiin malleihin liittyviä tiedostoja.

Onnistuneesti Quantan palvelimille murtautuneen REvilin kerrotaan paitsi varastaneen palvelimilta Applen tiedostoja, myös kryptanneet kaiken lähiverkossa näkyvän datan. Purkuavaimesta ja tiedostojen salassapidosta vaadittiin vastineeksi 50 miljoonan dollarin lunnaita, joiden maksusta Quanta on ehtinyt jo kieltäytyä. Varastettujen tiedostojen kerrotaan liittyvän ainakin Apple Watch-, MacBook Air- ja MacBook Pro -malleihin.

Kieltäytymisen johdosta REvil on julkaissut jo ensimmäiset varastetut kaaviokuvat. Kaaviot varmistavat, että ainakaan kyseisessä MacBook Pro -mallissa ole TouchBar-kosketuspalkkia. Kannettavan I/O-puolelta tulee kaavioiden mukaan löytymään HDMI-liitin, kolme Thunderbolt-liitintä (USB-C), SD-kortinlukija sekä MagSafe-teknologiaa hyödyntävä latausliitin. Dokumenteissa viitataan koodinimiin J314 ja J316, joiden tiedettiin jo aiemmin liittyvän tuleviin 14- ja 16-tuumaisiin MacBook Pro -malleihin.

REvilin kerrotaan siirtyneen vaatimaan lunnaita nyt Applelta. Ryhmä uhkaa julkaista lisää varastamiaan tiedostoja, ellei yhtiö maksa sille pyydettyjä 50 miljoonan lunnaita toukokuun 1. päivään mennessä. Sekä Apple että Quanta ovat omilta osiltaan varmistaneet tietomurron ja lunnasvaatimusten paikkansapitävyyden.

Lähteet: 9to5Mac, AppleInsider, HotHardware

This site uses XenWord.
;