Langattomilla yhteyksillä varustetun Raspberry Pi Zero W:n veroton suositushinta on 10 dollaria, kun perus-Zeron saa omakseen jo 5 dollarilla.

Vuonna 2012 julkaistun Raspberry Pin voidaan katsoa aloittaneen luottokortin kokoisten minitietokoneiden vallankumouksen. Sittemmin minitietokoneesta on julkaistu lukuisia eri versioita, jotka ovat tarjonneet esimerkiksi parempaa suorituskykyä, edullisempaa hintaa tai pienempää kokoa.

Pienin Raspberry Pi -tietokoneista on Raspberry Pi Zero, joka on samalla malliston halvin vain 5 dollarin verottomalla suositushinnallaan. Julkaisunsa jälkeen Zeroa on päivitetty kerran lisäämällä siihen liitin kameramoduulia varten.

Nyt Raspberry Pi Zero saa rinnalleen uuden, yhtä pienen sisaruksen. Uusi Raspberry Pi Zero W vastaa kaikin puolin Zeron uusinta versiota kameraliittimineen, mutta siihen on lisäksi lisätty Raspberry Pi 3 Model B:stä tuttu Cypressin CYW43438 -piiri, joka tuo tietokoneelle WiFi 802.11n- ja Bluetooth 4.0 -tuet.

Raspberry Pi Zero W:n piirilevyltä löytyy edellä mainitun CYW43438-piirin lisäksi Broadcomin yhdellä 1 GHz:n ARM1176JZF-S-ytimellä varustettu BCM2835-järjestelmäpiiri ja 512 megatavua muistia. MicroUSB-liittimiä on kaksi, joista toinen on pyhitetty virtaliittimeksi, microSD-kortinlukijoita yksi ja kuvan Zero W:stä saa ulos Mini-HDMI-liittimen avulla. Lisäksi piirilevyllä on paikat 40:lle HAT-yhteensopivalle (Hardware Attached on Top) liitäntäpinnille, komposiittivideopinneille ja reset-kytkimen pinneille.

Raspberry Pi Zero W:n uusi langattomia yhteyksiä tarjoileva piiri ei tule ilmaiseksi, ja minitietokoneen suositushinta onkin Zeron 5 dollarin sijasta 10 dollaria. Raspberry Pi Zero pysyy myynnissä entiseen hintaansa W-mallin rinnalla.

This site uses XenWord.
;