Razer Enki Pro HyperSensen jalasta löytyy D-BOXin kehittämä haptinen moottori, jonka luvataan kykenevän 1 G:n voimiin ja liikuttamaan sekä kallistelemaan istuinta 1,5 tuuman liikeradalla.

CES 2022 -messut olivat ja menivät viime viikolla. Poikkeuksellisen kiireisen uutisviikon vuoksi osa messujen helmistä ja sioista joutuikin odottamaan vuoroaan hieman pidempään. Käymme tässä uutisartikkelissa läpi Razerin mielenkiintoisimmat messu-uutuudet.

Razer Enki Pro HyperSense on Razerin yhdessä D-BOXin kanssa kehittämä pelituoli, jota jälkimmäisen yrityksen toimitusjohtaja Sébastien Mailhot kutsuu kaikkien aikojen kehittyneimmäksi.  Enki Pro HyperSensen erottaa muista pelituoleista ennen kaikkea sen haptinen moottori, jolle luvataan suoraan julkaisusta laaja tuki: yli 2200 peliä ja päälle muut käyttökohteet. Laajan pelituen mahdollistaa sekä suora tuki valituille peleille että ennen kaikkea tuki Direct Input Haptics -rajapinnalle.

Pelituolin haptinen moottori kykenee 1 G:n voimiin ja liikuttamaan ja keinuttamaan tuolin istuinta 1,5 tuuman liikesäteellä. Siihen on ohjelmoitu peräti 65 000 erilaista haptista palautetta ja niiden luvataan olevan lähes reaaliaikaisia parhaimmillaan 5 millisekunnin vasteajalla.

 

Toinen Razerin isoista uutuuksista oli Project Sophia -nimellä kulkeva konsepti. Project Sophia on muokattava pöytä sisäänrakennetulla modulaarisella tietokoneella ja yhtiön mukaan maailman ensimmäinen todellinen pelipöytä.

Project Sophian sydämenä sykkii kustomoitu emolevy Intelin 12. sukupolven prosessorilla ja NVIDIAn näytönohjaimella. Modulaarisen rakenteen vuoksi muut pelipöydän osat ovat kustomoitavissa ja Razer visioi pöydän osiksi esimerkiksi erilaisia lisänäyttöjä, kosketuspintoja ja mikseriyksikön. Pelipöydän kehutaan taipuvan sopivalla konfiguraatiolla myös sisällöntuotantoon tai vaikka toimistokäyttöön.

Luonnollisesti yhtiön messuvalikoimaan mahtui myös uuden sukupolven Blade-kannettavat, mutta niiden kohdalla jäätiin käytännössä sukupolvipäivitysten tasolle. Uuden sukupolven Blade 14:n sisältä löytyy AMD:n uunituore Ryzen 6000 -sarjan prosessori, kun Blade 15 ja 17 luottavat Intelin 12. sukupolven Core H -sarjan prosessoreihin.

Lisäksi yhtiö kertoi messuilla laajentavansa Razer Chroma RGB:n tietokoneista koko kodin valaistukseen Philips Huen tapaan. Yhtiö on kehittänyt sen kaveriksi uuden Razer Smart Home -sovelluksen älypuhelimille ja avaa luonnollisesti Razer Chroma RGB -protokollat myös tietokonemaailman ulkopuolelle.

Lähteet: Razer (1), (2), (3)

This site uses XenWord.
;